Home > WoRD LiFe > Ultraman jahat…

Ultraman jahat…

Salam.

27 tahun aku hidup, baru sekarang aku tahu ada Ultraman jahat. Begitulah bunyinya statement aku pada suatu hari di Facebook. Memang betul, sepanjang aku hidup tak penah lagi dengar ada Ultraman jahat. Yang jahat semuanya raksasa.

Tapi selepas aku mendownload satu cerita Ultraman yang pada mulanya hanya sekadar mengisi waktu boring taktala bekerja. Yes, download movie waktu bekerja. Illegal, but pandai-pandai la cover line. Movie yang bertajuk Mega Monster Battle: Ultra Galaxy Legend itu betul-betul memberikan anjakan paradigma kepada pemikiranku tentang Ultraman. Betul!!!

Dulu aku layan Ultraman tahap biasa-biasa aje sebab kostum dia tak menarik langsung. Lemau je. Kepala dah la bujur telur pastu ada sabit atas kepala satu dan mata dua bijik macam lampu moto Honda C50 tahu 1980 an. Macam hampeh. Tapi kalo kalian semua tengok movie baru ni, nescaya kalian akan terpegun dengan segala tok nenek Ultraman. Macam-macam ada!! Start dari yang bertanduk, berjambang, mata bulat, mata sepet, mata bujur, kaler merah, kaler biru, belang merah biru semua ada. Complete! Tak rugi usaha aku mendownload citer natang Ultraman ni. Hahaha.

Dan dalam banyak-banyak natang Ultraman tu, aku cukup teruja kerana ada satu watak Ultraman jahat. Nama beliau ialah Ultraman Belial. Ultraman ni spesis Ultraman tongkat ali, kuat nak mampus! Habis semua Ultraman baik di belasahnya. Memang power la lu Belial, wa caya sama lu!!

Dan seperti biasa la, ending cerita mesti la hero yang menang. Takkan penjahat pulak kan, siot la movie camtu. Kehadiran seekor Ultraman baru yang bernama Zero menamatkan kekuasaan Belial. Zero ni merupakan anak kepada Ultraman Seven. Dan sebagai generasi baru, beliau kelihatan agak hensem berbanding Ultraman yang lain. Macam Kamen Raider pon ada gak tapi bukan macam Dafi Akademi Fantasi tau? WTF!! Si Zero ni telah menamatkan era kegemilangan Belial dengan menghadiahkannya tendangan ala-ala cerita Ong Bak. Apa-apa hal pun wa tetap respect Ultraman Belial yang jahat ni.

P/S: Mengubah anjakan paradigma, ayat macam hampass… =)

Categories: WoRD LiFe
  1. May 15, 2010 at 4:37 PM | #1

    Ah tidak, Ultraman Belial sangat hensem,kacak dan bergaya. smart gile.

    Aku kena download cerita nih,kalau tak rasa macam rugi plak tak dapat nak tengok Ultraman Belial in action.

  2. May 15, 2010 at 10:34 PM | #2

    ya bro, aku pon setuju ngan statement ko tu. hensem tu mata macam lampu moto superbikes.. hahaha…

    download cepat2, mmg syok movie tu… sungguh teruja!!

  3. aTan
    May 23, 2010 at 5:17 PM | #3

    broo..ada masa tengokla you tube tajuk:ustaz Azhar-takbir ultraman

  4. May 24, 2010 at 10:01 AM | #4

    haha.. ustaz ni cool giler.. dia punya contoh2 dlm tazkirah dia mengarut-ngarut je.. tp lawak ah…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 48 other followers