Home > WoRD LiFe > Celcom X2~ 28 sen=10 minit!

Celcom X2~ 28 sen=10 minit!

Pelan Baru Celcom | New Xpax X2 Plan Celcom. Anda boleh jimat sehingga 92% iaitu dengan kadar 28sen untuk 10 minit panggilan. Wow!!

Aku bukan wakil Celcom, mahupun sales executive Celcom. Tapi abang aku iaitu Encik Fabir ya, beliau orang kuat Celcom (bodke nih). Kali ni dia kasitau aku yang Celcom sekali lagi membuktikan mereka ialah rangkaian komunikasi terbaik di Malaysia dalam perkhidmatan telefon mudah alih dengan melancarkan satu lagi pelan baru celcom yang disebut sebagai New Xpan Plan X2 Celcom. Pelan ni pasti mampu memberikan anda satu kejutan!

Percaya atau tidak, pelan baru New Xpax X2 Celcom ini mampu memberikan anda penjimatan hingga 92%! Ya, percayalah kerana ianya telah terbukti dan anda boleh lihat sendiri betapa pelan X2 Celcom ini satu pelan yang sukar dicari ganti dan jauh lebih hebat dari pencabarnya sama ada kuning mahupun merah.

Tahniah kepada Celcom kerana memberikan satu pelan yang baik dan murah kepada pengguna-penggunanya. Kepada bro Fabir, bleh kasi aku komisen sket sebab promote. Hahahaha…

Untuk maklumat lanjut, boleh lihat layari Celcom XPAX X2!!

Cara Daftar atau tukar Plan lama ke Plan baru New Xpax X2 Celcom

1. Taip MIG X2

2. Send ke 28882

3. RM5 akan dikenakan sebagai service charge.

Celcom ~ It’s in your hands

Categories: WoRD LiFe
  1. April 27, 2011 at 2:12 PM

    saya nak iphone celcom.. blanja la amien.. :P

    • April 27, 2011 at 5:06 PM

      em… niat mmg nk belanja, tapi saya bukan S41….

    • baby_thika
      May 30, 2012 at 8:50 PM

      aq pun nk jga

  2. Kylie
    April 28, 2011 at 12:07 PM

    ya, aku nak beli Android CSL punya. heheheheeh

    • April 28, 2011 at 12:27 PM

      CSL = chua soi lek.. kah kah kah
      tapi CSL blueberry tu best gak. siap ada TV, syok woooo… hahaha

  3. aTan
    April 28, 2011 at 10:46 PM

    ye laa tu…nanti aku belikan kau ktm duke 690 cap ayam

    • am
      January 21, 2014 at 2:07 AM

      bila boleh tukar uox ke xpax??????

  4. legend
    April 29, 2011 at 8:47 AM

    Atan,

    betui beb, aku pakai CSL dah setahun, layan radio layan tv…layan FB…
    hahaha BlueBerry beb… tadak tipu punya…

    • April 29, 2011 at 9:03 AM

      Nandre,

      Atan tu big bro aku. dia org kuat CELCOM dan juga CSL..
      dia la yg tunjuk kat aku psl2 CSL. kalo tak haraamm aku tak tau apadia CSL tu. hahahhaha…

  5. legend
    April 29, 2011 at 12:03 PM

    Atan + raptor = brothers

    wah, brother rupanya depa nie…

    • April 29, 2011 at 2:14 PM

      Kah kah kah… baru skrg aku pecah rahsia. =)

      Yup kami ni brother se-mak se-abah, bro aku tu merupakan org kuat dlm family. Segala urusan berkaitan pasti dia akan involve.

      Terbaekkkkk dude!!

  6. steinly
    May 10, 2011 at 6:36 PM

    owh bestnya, macam mana pula kalau sim kad student? Boleh ke uox?

    Infonya aku dah tahu ringkas dan padat

    28 sen untuk celcom ke celcom utk panggilan 10 minit ATAU 1sen sms
    28 sen untuk celcom ke digi, maxis dan lainnya 5 minit ATAU 5sen sms

    jimat rm2 untuk 1jam panggilan dan SMS.

    • May 11, 2011 at 9:08 AM

      Cuba try click kat link yg aku kasi dlm entry tu.
      kat situ ada maklumat details.. harap dpt membantu.

    • fisol
      November 28, 2011 at 11:46 AM

      orang gila cinta saja guna lebih 10 minit. tanya balik? kurang 5 min @ >28 sen jugak, tak ka hantok hayun celcom x2.
      aku guna x2 sebab masa beli china kedai tu janji tahan 3 tahun x payah reniew..tup tup topup rm5 tahan 2 hari msaja pakej nieee.

      • orked_mizan
        February 1, 2012 at 7:24 PM

        YEKE… KIRENYA SAMA JE LA YE.. RUGI2

      • khairol
        August 15, 2013 at 10:45 AM

        celcom mempunyai sejarah yang buruk

  7. bro konfius
    May 18, 2011 at 8:13 PM

    kalo plan U.O.X leh tukar jgk ke??

  8. insan itu
    May 26, 2011 at 10:44 PM

    mcm mane kalau nk tuka ke pelan asal balik ? misalnya, X2 ke celcom blue. sekadar bertanya. tq ~

    • May 27, 2011 at 9:15 AM

      Ni aku copy dari website celcom. baca la ye, malas nk translate:

      Can I change back to my original Prepaid plan (Xpax, SOX, UOX, Blue & Sukses) once I have migrated to the New Xpax (X2)? Will I be charged?

      If your original plan was Xpax / SOX / UOX / Blue / Sukses, yes, you can switch back to your original plan. Just send MIG to 28882.

      If this is your first migration attempt (excluding migration to the New Xpax plan) to Xpax/Blue/Sukses plan you will not be charged. However, for second migration attempt onwards to the mentioned plan(s), RM5 migration fee is chargeable for each attempt.

      Exception for the New Xpax (X2) plan, each migration activity into this plan will be charged RM5, inclusive the first time migration attempt.

  9. June 1, 2011 at 12:16 AM

    nak iphone 4.. ada leh bagi percuma x?

  10. i wonder
    June 16, 2011 at 2:30 AM

    ble x sy tukar plan celcom blue p uox ?

  11. kiki
    August 13, 2011 at 9:56 AM

    kenapa saya nk tukar plan mig x2 ke plan asal saya upax x bleh pon..saya buat macam awak ckp send MIG ke 28882

    • August 15, 2011 at 8:34 AM

      Try kol celcom customer service kalo tak boleh nk migrate. maybe ada problem kat mana2. tq. =)

    • mz384
      July 31, 2012 at 3:38 PM

      MIG NAMAPLAN
      send 28882

  12. rainoa
    August 19, 2011 at 10:13 AM

    kalau kite ckp kurang 10min, charge akan jd 28sen jgak ker? or mmg dah ditetapkan setiap 10min n ke atas akan kene 28sen?

    • August 19, 2011 at 10:20 AM

      Yup. 1 – 10 minit = 28sen.
      pelan ni sesuai utk mereka yg suka berbual, kalo kaki sms aku sarankan takayh convert ke pelan ni. tak berbaloi sgt…

      so kesimpulannya, cuba-cubalah panjangkan perbualan anda… huhuhu

  13. September 3, 2011 at 1:27 PM

    sy nk beli number ni..tp xthu nk bli kat mne….

  14. Yuri
    October 28, 2011 at 11:00 PM

    klu Upax tkar Clcom X2 plan ,packge tu akan jadi 28mnit utk 10minit ,so soalannya adkah tempoh upax yg lama(17thn) tu akan btukar blk ke 7hr

  15. Erien
    November 3, 2011 at 1:25 PM

    Knapa line celcom x2 tidak bagus ? I means , celcom x2 x dpt send mcg . Mala je sending failed . Hmmm :(

  16. yumie
    November 11, 2011 at 10:17 AM

    sim celcom x2 saye kne blok .. bleh tlg cri num PUK saye tak ? kad celcom yg ade num PUK tu da hlg . tlg ? =(

    • November 11, 2011 at 10:32 AM

      Try kol celcom service centre. For sure diaorg boleh tolong.. =)

  17. December 3, 2011 at 5:16 AM

    pelan x2 nie x bley wat buddy 8pax n 15pax eak?

    • December 4, 2011 at 8:21 PM

      Nope, takleh.

      semua talian celcom charge 28sen utk 10 minit.

      talian selain celcom 28sen utk 5 minit. 8)

  18. siti
    December 16, 2011 at 12:47 AM

    bukan ke….klau first time…nak mig..kan xpyh byr?

  19. miza
    January 12, 2012 at 3:57 PM

    dulu saya guna celcom blue, tp skrg sy dh guna x2. mmg best dan jimat lagii tuuu……kawan2 yg lain pun nak try jgk.

    • January 12, 2012 at 4:20 PM

      Yup, plan X2 ni mmg betul2 jimat kpd org yg suka nk bergayut.. huhu

      • February 2, 2014 at 7:58 PM

        skung bleh tukar ke x2 lg ker?

        • am
          February 3, 2014 at 12:55 AM

          tp i nk gune nombo lama

  20. mello
    January 17, 2012 at 11:47 PM

    kalau plan sox nk tukar ke plan ni boley?

  21. theresa anak nabau
    February 5, 2012 at 7:28 AM

    sy dh blok no. lma sbb handphone hlg…tp sy sgt plu kn no. dlm tu…cmna nk trace blik o?

  22. February 5, 2012 at 7:50 PM

    memang murah ! berbaloi baloi

  23. umie latisya
    March 14, 2012 at 3:13 PM

    bonus dpt x..? contoh bufday, bonus kdt.. laen2..?ahakz

    • March 14, 2012 at 3:39 PM

      Sorry, utk pakej ni mmg takde extra bonus. bonus dh diberi dlm bentuk kos panggilan yg rendah. hehe

  24. anuar
    March 26, 2012 at 4:07 PM

    Maknaya bonus birtday sminggu takda la bila pakai plan x2 ni

  25. anuar
    March 26, 2012 at 4:10 PM

    anuar :
    Maknanya bonus birtday sminggu takda la bila pakai plan x2 ni

  26. sharifah fauziah binti wan mahsen
    March 29, 2012 at 10:21 AM

    saya baru-baru ni beli xpax 2 RM20 ni beberapa minggu yang lalu, yang menghairankan saya kenapa baki saya cuma tinggal RM5 saja dan ini kali pertama saya called kawan saya setelah d tolak sama sms yg saya buat dan itu no. celcom yang sama saya dial, Saya tak fahamlah, adakah plan ini mahal?

    • Wanville
      August 11, 2012 at 5:44 PM

      kadang2 memang bayk caj tersembunyi yang x da penjelasan dari celcom. sy pun dah kena plan UOX, isi rm10 tiba2 jadi rm7. bukan sekali malah berkali2. x da subscribe apa app pun.

    • gadis bingung
      October 14, 2012 at 3:41 PM

      saya rasa pelan ni agak mahal……kredit saya asyk habis dengan cepat berbanding saya gunakan plan UOX sblm ni…masalahnya….pelan X2 xblh kmbali pada plan UOX lagi…sangat menyedihkan…..kredit saya cepat habis……ada nasihat x cara mnggunakan pelan X2 ini…..
      saya mengalami masalah yang sama dengan anda Fauziah….

      • khairol
        August 15, 2013 at 10:50 AM

        celcom ada sejarah yang buruk terhadap pelanggannya. kenapa masih bersama dgn celcom lagi.

  27. steven
    April 8, 2012 at 10:16 PM

    ada sesiapa boleh tolong? kalau i beli xpax dgn plan baru, boleh saya aktifkan utk 1 tahunnya? tak payah topup setiap bulan. tks.

  28. May 12, 2012 at 2:10 PM

    buat sendiri

  29. baby_thika
    May 30, 2012 at 8:55 PM

    halooo

  30. adik
    August 28, 2012 at 8:24 PM

    kalau nak kol number oversea pun murah ke???

    • noorsyahadataini
      December 26, 2012 at 12:34 AM

      10minit,3 ringgit..aq dh sllu wt dh..

  31. gadis bingung
    October 14, 2012 at 3:38 PM

    knp dengan plan X2 kredit saya cepat hbs….walaupun saya ckp kurang daripada 10 minit ….

    • October 24, 2012 at 10:56 AM

      28sen < 10 min, so, kalau cakap kurang dari 10min, contoh, masuk voicemail 5saat, tetap kena bayar 28sen, bijak x celcom.

      • khairol
        August 15, 2013 at 10:52 AM

        memang bijak la.sbb tu bonus tahun ni.staf dia dapat i phone 5 seorang

  32. October 24, 2012 at 10:54 AM

    plan uox lebih baik drpd plan nie, ingatkan bila tukar plan, leh jimat, tengok2, hampehh. Voicemail masuk 1saat, dah kena 28sen..

  33. neo
    November 5, 2012 at 12:17 PM

    tp digi free call n sms

  34. Tumpang tanya .
    November 11, 2012 at 11:14 AM

    Kalau pakai plan U.O.X. mmg tak boleh buat 8/15Xpax eak ? Jelaskan plss . 1msg 2sen .

  35. aina nazira
    December 17, 2012 at 5:00 PM

    tawu tak per… law pakai uox xbole bwt 8/ 15xpax ….mahal lar… klaw kowl bpe sen ??msge dhla 2 sen !! kter tak penah pakai clcom g…tlong ajar plis..

  36. jackie
    January 1, 2013 at 12:15 PM

    knapa pelan celcom x2 towk tk da bonus untuk hri jdi.??

  37. shasya
    January 5, 2013 at 10:43 PM

    contoh klau berckap slame 20 mnit mcm mne?dye caj 56 sen ker?

    • rmp
      May 20, 2013 at 2:37 PM

      yes..56sen jer.
      klu sejam rm1.68 je..tak ke murah tu..

    • rmp
      May 20, 2013 at 2:46 PM

      aku sembang ngn kwn aku 2 kali je dlm sebulan sbbnya keje,tmpt dia lak de line..
      so bla dpt cuti,borak sakan la..10ringgit tu blh tahan sejam je..klu aku pkai X2 ni,dh msuk tiga jam kredit x abih2 jgk, last2 hp aku jgk yg habis bateri dlu

  38. hidayat
    January 10, 2013 at 3:02 PM

    saya diperkenalkan plan ini oleh anak saudara.betul ia amat menjimatkan…saya akan terus setia pd celcom…saya pula berkempen plan ni pd kawan-kawan yg lain….

  39. February 13, 2013 at 12:01 PM

    mcm mna nak aktifkn 3G bgi plan x2 ni..

  40. Nopi
    March 4, 2013 at 8:31 AM

    senang je. call customer service disable voicemail. orang tepon kite takla masuk voicemail.

  41. March 7, 2013 at 5:34 PM

    Jom main kita kolony .. Korang semua kfren la saya SuperWy ..

  42. June 6, 2013 at 4:14 PM

    admin,,kenapa plan ini tergendala???sye dah tunggu 2 bulan,,tetapi masih tergendala..saya pasti plan ini amat jimat.

  43. Nasuha D'slQ
    June 7, 2013 at 11:01 AM

    Macam mana kalau tidak ada sebarang balasan selepas hantar kat 28882?

  44. Matt xpuas hati
    August 1, 2013 at 9:21 AM

    XAD YG MENARIK SNGAT DGN PELAN NIE… Khusus untk buat gayut jah… Kalau lbih 10 minit ttp kna pt0ng 2x gnda…
    Kalau voicemail pun kna pt0ng…
    Sapa yg cerdik sbnarnya??..
    S0rylah celcom, ak suka celc0m, tpi kalau xambk brat tntang pelangan, xubah cara pt0ng krdt, sapa buleh tahan… Kdangkala ak bnci jgak gna celc0m… Nk k0men lbih2 tkut kna sman…
    Yg trbaik gna celcom uox,xpax,or 8pax,15pax..
    Tq

  45. Hana
    August 23, 2013 at 10:21 PM

    em valid lagi ke tak plan ni? saya baru dftr plan xpax24. nak tukar ke x2 tak bole. kenapa ye?

  46. Nur Syaniza
    November 1, 2013 at 10:44 PM

    sy baru dftar pelan xpax24 lpas tu sy nk tukar ke x2..?mcm mne ek?

  47. madina
    November 25, 2013 at 6:27 PM

    plan x2 saya tiba tiba jadi plan 1 malaysia..mcmana nk tukar

  48. kenz
    January 8, 2014 at 1:41 AM

    kalau sim besa tkr x2 blh ker?nak dpt ni sim x2 dkt mne …x2 ni ade lg tk kena jual skrg?

  49. i Love You
    January 9, 2014 at 6:07 PM

    erkkk ..celcom ape je yg leh tkr plan x2 sila list kan yer..blh?

  50. alpito
    May 6, 2014 at 6:17 PM

    nie btl ke??

  51. jocelynyu
    June 16, 2014 at 10:02 AM

    For x2, how Is the charges if I subscribe to 1 or 2 year plan.

  52. July 1, 2014 at 7:29 AM

    salam..boleh tak tolong macam mana cara nak tukar plan celcom first prime kepada plan biasa..x2..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 50 other followers