Home > WoRD LiFe > Perdana Leadership Foundation

Perdana Leadership Foundation

Kisahnya bermula semasa aku study utk final semester kat UiTM. Abis semester sumer bebudak course aku mesti buat praktikal training kat library @ kompeni. So, aku mencari-cari tempat yg sesuai utk menimba ilmu tentang librarianship ni..

Pada mulanya aku nk buat praktikal kat Kuantan, tp pastu aku diberitahu oleh Sue (classmate aku) psl PLF. So, kitaorang jadi tag-team la buat praktikal kat sini..

First time dtg, mmg gempak giler la aku tengok environment kat PLF ni. Tempat dia grand semacam jer, maklum la tempat Tun Mahathir. First day kitaorg dtg ada mkn2, so dengan malu2 kucingnye kitaorang belasah la apa yg ada..Hari tu gak kitaorg diperkenalkan ngan staff2 kat PLF ni..

Sekarang, dah masuk 3 bulan lebih dah aku kat PLF ni. 2 bulan jadi practical trainee, dan 1 bulan lebih dah start keje sbg volunteer. Kat PLF ni mmg best la.Sejak kedatangan aku n sue, dh jadi giler dh environment kat sini…Start ngan penubuhan KLFC hingga la kepada aktiviti-aktiviti yg tak berapa senonoh especially time makan bila ada program yg dianjurkan PLF.Mmg havoc giler budak2 ni..Yg paling aku suka ialah saat berebut-rebut utk makan masa Perdana Global Peace Forum n Perdana Discourse Series.Mmg rakus giler sorang2..

Aku cukup happy ngan life aku skrg. Dpt member2 yg giler2 lawak, cool dan yg penting jenis tak kisah bila aku pekena mereka..Walaucamnerpun, ada gak la perkara yg kurang happy skit..tp aku anggap itu lumrah hidup..

Anyway, life must go on dan aku harap hari-hari mendatang akan menjanjikan kehidupan yg lebih baik bagi diriku ini..

wassalam…

Categories: WoRD LiFe
  1. August 17, 2006 at 7:50 AM

    ya brader…

    semoga hang dpt bekerja dgn lebeh produktif seperti nacho libre hahahaha..

    jadikan nacho libre sebagai idola yang utama…

  2. ila
    August 22, 2006 at 3:26 AM

    wei kat library ko tue mesti sunyi sepi kan…hehhehe
    aku dengar kat ceruk sikit..
    tp x pelah…ko meriah2kan lah tempat tue ngan lawak jenaka..hhhuhuu

  3. August 22, 2006 at 9:39 AM

    baik ila…

    ila, dtg la nanti kat cini

  4. August 22, 2006 at 9:39 AM

    bule tgk kesunyian yang mcm hang ckp tu.. hehe

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s