Home > WoRD LiFe > Pecinta Wanita

Pecinta Wanita

Pecinta Wanita – Irwansyah

ku temukan dalam pencarian
cinta sejati untuk hidupku
kurang lebih yg spt dia
ku harap dlm cintaku

ku tak mau menjanjikannya
pasti bahagia bila denganku
biar dia rasakan sendiri
betapa gilanya cintaku

aku memang pencinta wanita
namun ku bukan buaya
yg setia pada seribu gadis
ku hanya mencintai dia

aku memang pencinta wanita
yg lembut seperti dia
ini saat ku akhiri semua
pencarian dalam hidup
cintaku ternyata aku mau hanya dia

ku tak mau menjanjikannya
pasti bahagia bila denganku
biar dia rasakan sendiri
betapa gilanya cintaku

kamu memang pecinta wanita
namun kau bukan buaya
yg setia pada seribu gadis
kau hanya mencintai aku

pecinta wanita
mencintai dia
hanyalah dia

Ulasan:

Pecinta Wanita, salah satu runut bunyi atau sountrack untuk filem Indonesia bertajuk My Heart. Walaupun aku bukan fan club atau fanatik kepada band-band Indon, tetapi banyak lagu-lagu dari Indonesia yang aku minati. Mungkin kerana mereka menghasilkan lirik yang berkualiti dan ikhlas dalam menyampaikan bait-bait lagu yang mudah membuai perasaan apabila mendengarnya. Aku suka tajuk ‘Pecinta Wanita’ ni sebab bunyinya dah memang sebati ngan diri aku sebab aku memang mencintai wanita dan tidak sekali-kali mencintai kaum sejenis @ gay yang aku kira merupakan manusia yang paling bangang kat muka bumi ini. Bebalik kepada lagu tadi. Aku mengklasifikasikan lagu ini antara lagu yang ok la untuk didengari dan nasihat daripada bait-bait lirik ini memang patut diikuti oleh kaum lelaki iaitu setia kepada pasangan masing-masing dan jangan main kayu tiga. peace!

Categories: WoRD LiFe
  1. lulu lala
    November 6, 2006 at 3:29 AM

    MAIN KAYU TIGAAAAA………..!!!!! sape 2 cube bgtau kat aku… ish takutnyer dgr……. ape2 pun aku suke lagu nih mmg feel walaupun aku bukanlah pecinta wanita (sbb aku bkn lah pecinta kaum sejenis aku) tapi lagu nih mmg best…….

  2. November 6, 2006 at 8:44 AM

    Ye begitulah cinta.Lagu ni penuh dgn unsur-unsur nasihat kepada lelaki,iaitu menjadi setia kepada pasangan masing-masing.go bro.Review lagi lagu2 indon ni.aku sokong

  3. November 6, 2006 at 9:15 AM

    indon… aku sayang kamu….

  4. November 6, 2006 at 9:22 AM

    apa ni axl rose? lu pun minat band indon ker? tak rock la lu…

  5. myasara
    November 7, 2006 at 2:14 AM

    aku pun suka lagu ni..kan best kalau semua lelaki tu jenis yang setia..amin,sori ek pasal nasik tu..tak sengaja,tapi bila aku dah takde mesti hang dok teringat aku klu ternampak nasik dlm plisterine..haha.so sorry bro..

  6. November 7, 2006 at 3:24 AM

    takpe, no problem punyer.lagipun nasik tu rasa lagi sedap daripada hari-hari yg lain..hahhaa..

  7. November 7, 2006 at 5:11 AM

    aku nie glocal la.. walaupon aku nie axl rose (US based),
    tapi aku masih terima band2 indon nie… layan la jugak..

    myasara tu kenapa? kenapa makan nasik tepi polistrine tu?
    tu la dia, aku harapkan myasara berjumpa dengan laki yang setia haruman jaya lagi di masa depan ye… mari doakan ramei2 kawan2 ku…

    amen nie bagus orgnya.. nampak ja mcm rempitan, tapi berhati mulia…

  8. November 7, 2006 at 5:12 AM

    myasara pon ckp hang jugak ke? wah.. best la …

    apa kabor siti suliana? lama tak denga berita dia? sehat ke dia? hehe

  9. November 7, 2006 at 5:18 AM

    sapa dpt amen nie bagus sunggoh… sorang yang setia dan jujur…
    tak rugi la dpt dia…
    bwk motor pon bule tahan wa ckp lu beb…

  10. November 7, 2006 at 5:57 AM

    baeeek punye bodek ni..ada apa2 ker?

  11. November 7, 2006 at 6:29 AM

    yihaaaa!!!hidup Amien.

  12. November 7, 2006 at 9:18 AM

    yo bro..pasni gua nak cerita isu pasal ‘pecinta usher’ la plak. agak2 nya sesuei tak?

  13. November 7, 2006 at 11:54 PM

    aaaaaaaaaaaaa usher ye? ermmm nie dh jadi topik baru nie kat sini…
    aku amat suka dan menyukai akan crita ituuuuuuuuu..

    so, sedara amien, silalah critakan kepada kami nie… kami tidak sabar untuk mendengarnya… alkisahnya bermulalah sebuah hikayat… haha

  14. lurvlymaria
    November 8, 2006 at 3:33 AM

    abg aku nyanyi lagu ni sambil picit idung..

  15. November 8, 2006 at 6:22 AM

    apa maknanya tu? sesiapa tolong kasi komen…

  16. lurvlymaria
    November 8, 2006 at 8:25 AM

    ntah, dia kata sengau.. hee, takde ape la

  17. September 20, 2007 at 2:26 AM

    LAWAK BETUL LA KWN2 ABG NIE.XKERING GUSI DIBUATNYA.APAPUN SEMOGA SEMUA ORG HAPPY2 SLALU.PEACE FOR THE FUTURE!!!!!!!!!

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s