Home > WoRD LiFe > RIP: Kamarul in memories…

RIP: Kamarul in memories…

 

hgfh.jpg

Salam sejahtera.

R.I.P: Kamarul in memories…Inilah perkara sedih yg aku nak highlightkan pada kali ini. Untuk pengetahuan para pembaca semua, kami staf-staf Perdana Leadership Foundation dikejutkan dengan pemergian sahabat dan rakan sekerja kami, Tuan Kamarul @ Encik Arjuna.

Perkara yg mengejutkan ini membawa keinsafan kepada kami kerana beliau telah lama mengalami sakit-sakit yang amat teruk terutamanya pada waktu malam oleh kerana terlalu memikirkan masa depannya. Sungguh kasihan…Semoga beliau aman berada di sana…

Haha..Jangan terkejut, Kamarul bukannya mati beb! Saja je aku nk gempak skit. R.I.P yang aku maksudkan tu bukanlah ‘Rest in Peace’, tetapi sebaliknya ialah ‘Read in Patient’…Ok saudara-saudari sekalian, sebenarnya memang betul kamarul akan meninggalkan kami.Tetapi beliau hanya akan meninggalkan kami kerana telah berjaya mendapat pekerjaan baru yang lebih baik dari sudut struktur kerja dan imbuhannya (pulus?)..Aku bersyukur kerana akhirnya impian beliau telah menjadi kenyataan setelah begitu lama berusaha mencari pekerjaan tetap.

Aku mula mengenali kamarul semenjak bulan Mei 2006 di mana aku menjadi ‘practical trainee’ di PLF. Kamarul bagi aku merupakan seorang pemuda yg begitu komited samada dalam pekerjaan ataupun minatnya pada penulisan. Suka duka, pahit manis hidupnya telah banyak diceritakan padaku dan aku menceduk pengalamannya itu menjadi azimat bagi aku untuk menghadapi hari-hari mendatang. Beliau juga adalah merupakan seorang pekerja yg berdedikasi, malah bagi aku beliau bekerja keras melebihi sesetengah mereka yg bergaji besar dan hanya tahu mengarahkan orang sahaja.

Walaupun telah lama mencari pekerjaan tetap, beliau masih gagal dan sering diperli secara langsung atau tak langsung daripada masyarakat sekeliling beliau. Tetapi hari ini aku cukup gembira kerana beliau mampu untuk membalas kritikan-kritikan tersebut dengan berjaya mendapat pekerjaan yg bagus. Tahniah kamarul! Sekarang ialah masa kemenanganmu!!!

Jadi sebagai kata-kata akhir, aku selaku biro kerohanian PLF, dengan ini ingin memohon jutaan kemaafan andai ada salah dan silap kepada Tuan Presiden PLF. Semoga Tuan Kamarul akan berjaya dalam hidup ini. Dan andainya Tuan Kamarul berjaya membeli KIA Spectra Edisi Novus nanti, jangan lupakan kami disini. Sekian…

Categories: WoRD LiFe
  1. lurvlymaria
    November 29, 2006 at 2:34 AM

    =~( ape ni encik k? sampai hati meninggalkan kami disini..

  2. November 29, 2006 at 7:00 AM

    “Beliau juga adalah merupakan seorang pekerja yg berdedikasi,
    malah bagi aku beliau bekerja keras melebihi sesetengah mereka yg bergaji besar dan hanya tahu mengarahkan orang sahaja.”

    ermmmm… simbolik nie…

  3. November 29, 2006 at 7:02 AM

    kepada abang kamarul,

    semoga dikau berjaya dan terus berjaya dalam kerjaya yang telah dipilih itu. kami di sini jangan dilupakan. segala kesilapan lalu serta senda gurau itu hanyalah bayangan gurauan saja.
    janganlah berkechil hati dengan lawakan dunia aku nie…

    setiap yang idup pasti ada lawaknya…

    jangan tinggal daku, oh dewi…oh president ku hahahahahaahah

  4. November 29, 2006 at 7:03 AM

    lagu nie.. dari kawan2:

    Jangan tinggal daku
    Oh kasih oh sayangku
    Dinda sedang rindu
    Padamu yang selalu ku puja
    Hanya dikau seorang
    Oh bintang oh pujaan
    Tempat kasih sayang
    Harapan di masa hadapan
    c/o
    Andai kanda pergi
    Daku teman tiada
    Meratap sunyi
    Hampa merana
    Oh jangan tinggal daku
    Oh kasih oh sayangku
    Dinda sedang rindu
    Padamu yang selalu ku puja

  5. November 29, 2006 at 7:04 AM

    mari kita Tabik ramai2 kat president kamarul…

    Hormat… hormat ke hadapannnnnnnnnnnnnnnnnn…. Hormat!!!!!

    prup prap….(bunyi tangan tabik lepas tu berdiri tegak balik)

  6. November 29, 2006 at 9:48 AM

    Salam sume,
    Tahniah kamarul, a.mas, n shika coz usaha n doa dimakbulkanNYA…Buat amien, a.halim, su,susom, shiemie, suzie, uda jgn putus asa ye…teruskan usaha n doa kalian…:)

  7. November 29, 2006 at 11:43 PM

    sharynaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa……my frend,

    ape kabor yong? amboi semenjak menjadi pegawai perpustakaan negara malaysia nie…amboi dia….

    hang kena kat mana nie? atau dok lagi kat HQ?
    apa department hang kena jadi?

  8. November 30, 2006 at 12:03 AM

    Bro, thanks dedicate post ni tuk aku.aku rasa terharu plak.Anyway,aku doakan Bro, dan lain- lain dapat keje tetap gak.kalu ada kudrat, aku akan tolong semampu yang boleh.kita akan keep in touch selalu.

  9. November 30, 2006 at 12:04 AM

    KIA??alamak jauh lagi la.kena amik lesen dulu.

  10. November 30, 2006 at 1:35 AM

    salam…
    president k nk tgglkan kami????!!!! oohhhh… tidak!!!!!! sekurang-kurangnya wasiatkan la dulu jawatan president tuuu……..

  11. November 30, 2006 at 1:37 AM

    tahniah la president dato’ k…. semuga lps nih dpt cari siti….. gaji dh byk leh beli strawberi cicah coklat

  12. November 30, 2006 at 1:46 AM

    Tuan President tak suka strawberi cicah coklat..beliau hanya menggemari nasik lemak cicah kicap JALEN yang dihasilkan oleh sebuah kilang kicap di TAIPEN…

  13. myasara
    November 30, 2006 at 1:56 AM

    congratulation and farewall for kamarol..harap jgn lupakan kami di sini..huhu..

  14. November 30, 2006 at 6:11 AM

    Untuk mu bro, aku tinggalkan dengan lagu dari boyzone ni.semoga kita tetap jadi kawan baik sampai mati.

    Didn’t they say that I would make a mistake
    Didn’t they say you were gonna be trouble
    People told me you were too much to take
    I couldn’t see it, I didn’t want to know

    I let you in, and you let me down
    You messed me up and you turned my life around
    Left me feeling I had nowhere to go
    I was alone how was I to know that

    You would be there when I needed somebody
    You would be there the only one could help

    I had a picture of you in my mind
    Never knew it could be so wrong
    Why’d it take me so long just to find
    The friend that was there all along

    Who’d believe that after all we’ve been through
    I’d be able to put my trust in you
    Goes to show you can forgive and forget
    Looking back I have no regrets cos

    You would be there when I needed somebody
    You would be there the only one could help me

    I had a picture of you in my mind
    Never knew it could be so wrong
    Why’d it take me so long just to find
    The friend that was there all along

    You would be there when I needed somebody
    You would be there the only one could help me

    I had a picture of you in my mind
    Never knew it could be so wrong
    Why’d it take me so long just to find
    The friend that was there all along

    Had a picture of you in my mind
    Never knew it could be so wrong
    Why’d it take me so long just to find
    The friend that was there all along

    Had a picture of you in my mind, all along
    Never knew it could be so wrong, all along
    Why’d it take me so long just to find

  15. last minute t-team
    November 30, 2006 at 6:53 AM

    tahniah mr. president. namun, gaji kau memotong gajiku selama kira-kira 4 minggu shj, he he. wlbpun aku tetap gumbira kawan2 ku seorg demi seorg dapat keje tetap. harap2 yg lain lps ni akan dikurniakan juga rezeki dgn mendapat keje yg diidam-idamkan. mr. president, sumun dh bg clue nk jwtn kau. so, lantik la dia sblom 5.30 ptg ni.

  16. kamarul
    December 1, 2006 at 3:28 AM

    Ya..dengan secara rsminya saya melantik Suzila binti kassim sebagai President bagi KLFC yang baru.Semoga pelantikan ini akan menjadi titik-tolak kepada kemajuan KLFC.Saya mengucapkan tahniah kepada beliau.

  17. December 3, 2006 at 4:52 AM

    Salam sejahtera Kamarul. Semoga anda sihat seahtera dan di lindungi tuhan. Semoga tuhan mencucuri rahmat ke-atasnya. (macam dah matiplak dia. hahaha)

  18. December 5, 2006 at 12:56 AM

    hai amroth kutu…. wah dah ada internet ka umah hang nie?

    kamarul, hang telah membuat satu pilihan yang bijak berdasarkan ciri-ciri yang ada pada beliau… good boy good gurl…

  19. asad
    December 7, 2006 at 8:05 AM

    KAMARUL,
    tahniah & all d best.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s