Home > WoRD LiFe > Bintang rock masa depan?

Bintang rock masa depan?

04.jpg

Salam.

Bertemu kembali kita dalam entri blog ini. Semoga kalian sihat sejahtera hendaknya dalam menghadapi kehidupan seharian. Kali ini aku nak review sikit tentang kemunculan bakal bintang rocker Malaysia yg baru iaitu juara Mentor musim ke-2 iaitu Fiq.

Mohd Firdauz Abdul Halim (Bukan Tengku Halim a.k.a transcriber PLF) atau Fiq telah berjaya mengetepikan dua saingannya iaitu Nieyl dan Kat menerusi pemilihan juri dan undian SMS daripada para penonton.

Bagi aku secara personal, vokal Fiq tidaklah begitu mengujakan tetapi kemenangannya adalah lebih menjurus kepada persembahan bertenaga yang ditunjukkannya. Dan secara jelas, penonton adalah lebih berpihak kepadanya yang melayakkan Fiq muncul juara program realiti TV, Mentor 2 tersebut.

Sebanyak 50 peratus pemilihan juara Mentor itu dibuat oleh empat juri iaitu hakim Roslan Aziz, Liza Hanim dan diketuai Zainal Abidin manakala 50 peratus lagi menerusi undian SMS para penonton di rumah.

Dengan kejayaan ni telah menukar sedikit sebanyak senario pertandingan realiti TV yang lebih menjurus kepada kemenangan untuk genre muzik seperti pop, balada dan hip-hop yang sering berlaku di negara kita ini seperti yang berlaku dalam Akademi Fantasia dan One in a Million.

Semoga dengan lahirnya bakat baru dalam genre rock ia akan mengembalikan semula kegemilangan lagu-lagu rock seperti pada tahun 80-an dan 90-an yang memang aku minati. Dan semoga juara realiti TV ini akan meyusun kehidupannya sebagai artis dengan lebih baik berbanding peserta-peserta program realiti TV lain yg bersikap seperti orang dungu dalam melayari kehidupan hariannya. Sekian.

Categories: WoRD LiFe
  1. December 5, 2006 at 9:42 AM

    idup search punya ajaran…
    idup amy

  2. t-team tertua
    December 6, 2006 at 12:35 AM

    budak ni kalau betul2 serius, dlm 5-10 thn auranya boleh capai separuh dari amy. rock ku!!! tapi kalau dia masuk akademi quran lagi bagus, lagi menyerlah vokal beliau.

  3. December 6, 2006 at 2:43 AM

    em, bagus gak idea2 encik T-Team Tertua ni…
    apa kata encik yg menjadi pengetuanya. maklum la encik kan merupakan pengasas Akademi Fantasia Quran (AFQ), sebuah rancangan realiti TV yg terbaru….

  4. December 6, 2006 at 3:18 AM

    rock kapaakkk….!!!!

  5. December 6, 2006 at 3:18 AM

    hahahahaha!!!!!

  6. December 6, 2006 at 3:18 AM

    lalalalalallalala!!!!!

  7. December 6, 2006 at 3:35 AM

    sue gilaaaaaa…….

  8. t-team tertua
    December 6, 2006 at 4:50 AM

    ya mmg sue gila, sejak merampas kuasa presiden gila. di samping itu beliau juga memonopoli kuasa biro tikar, biro air kotak dan melantik diri beliau sendiri memangku tugas biro pengaduan awam.

  9. December 6, 2006 at 8:30 AM

    sue gila? ishhhh bahaya nie,
    mari kita buang dia dari sini.. ikat kaki dia cukup.. pastu sumbat mulut dia dengan tangan dia.. pastu kita rendam dia dalam tasek.. hahahahaha

  10. December 6, 2006 at 8:31 AM

    mari kita kerjakan susito…
    jaga dia…

  11. December 7, 2006 at 4:38 AM

    kepada suzila@susito…
    jgn risau ye… mereka ini cume sekadar mengertak je kerana beliau terlalu ‘jeles’kan jawatan2 yang disandang oleh suzila
    sekian, terima kaseeh…

  12. December 7, 2006 at 4:39 AM

    yg penting……
    kita ROCK…!!!!!!
    we will rock you….
    hola hola come on…..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s