Home > WoRD LiFe > Tiada Lagi

Tiada Lagi

Tiada Lagi – Amy Search

Sia-sia sudah
Kita jalin cinta
Bila hati selalu berbeda

Sampai kapan lagi
Aku harus menahan
Rasa kecewa di dalam dada

Seandainya kita masih bersatu
Tak mungkinkan menyatu
Walau masih ada sisa cinta
Biarkan saja berakhir sampai
Di sini

Tiada lagi yang ku harapkan
Tiada lagi yang ku impikan
Biar aku sendiri tanpa diri mu
Tiada lagi kata cintamu
Takkan lagi ku bersama mu
Biar ku simpan semua
Kenangan ku bersamamu

Ulasan: Tiada lagi. Begitulah tajuk lagu yg aku nak review pada kali ini. Untuk pengetahuan semua, ni adalah antara lagu oldschool yg dah lama aku dengar dan minat. Dulu aku dengar lagu ni versi nyanyian Mayank Sari. Pastu Amy Search plak yang menyanyikan semula lagu ni untuk album solonya. Dan yg terbaru,lagu ini dinyanyikan pula oleh protege Amy dalam rancangan Mentor, Fiq semasa konsert final Mentor. Lagu ini memang best untuk dihanyati. Walaupun liriknya pendek sahaja, tetapi maksudnya sungguh mendalam. Sesuai la untuk mereka yg putus cinta n nak frust la konon-kononnya. Ah, tak kuasa aku!!

Categories: WoRD LiFe
  1. miasara puteri
    December 15, 2006 at 9:32 AM

    aah betul la tu..tiada lagi chenta,yang ada cuma luka..(ayat org frust)..

  2. December 18, 2006 at 4:30 AM

    wah cik miasara,
    ayat yang sunggoh power dan bertenaga sekali nampaknya.
    “tiada lagi chinta” adalah lagu dendangan kumpulan ruff-edge (zain, amir, sein dan azan)…

    luka… luka ye.. erm, luka seribu rindu.. aku nak tujukan lagu “luka seribu rindu” oleh shamrin fotograf.. “api dah menjadi bara, bara menjadi debu…”

  3. December 18, 2006 at 8:24 AM

    selain “luka seribu rhindu”, encik axl rose juga amat meminati lagu “kocok-kocok” yang dinhyanyikan artis keghemarannya, Inul Daratista…

  4. baMbiNo
    January 12, 2007 at 5:06 AM

    Lagu yg best..!!!
    :))

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s