Home > WoRD LiFe > Satu Penantian

Satu Penantian

Satu Penantian / Dwen

Kau yang ku sayang
Dari dulu, kini dan selama-lamanya
Sebelum kenal dirimu
Sebelum jumpa dirimu
Kau sering datang dalam mimpiku

Kata hatiku
Selalu membisik kau adalah milikku
Biar lama pun kutunggu
Saat kedewasaanmu
Daku tak pernah jemu menantimu

Disaat ku sendiri
Ku bayangkan wajahmu
Terkadang ku berilusi
Tentang dikau dan aku

Ku harapkan semua ini
Esok kan jadi kenyataan
Dan aku berjanji
Kan ku bahagiakan dirimu selamanya

Kuharapkan semua ini
Akan segera terjadi
Dan semoga nanti
Bukan sekadar impian belaka

Ulasan: Lagu ni merupakan satu lagu yang cukup sentimental. Aku mula-mula mendengar lagu ni masa aku study kay UiTM dulu. Memang best layan lagu ni kerana  liriknya yang cukup indah dengan bait-bait lagu lyg puitis. Cuba la dengar, mungkin anda juga akan meminatinya..

Categories: WoRD LiFe
  1. qis was ere
    December 28, 2006 at 7:12 AM

    jiwang karat!

  2. December 28, 2006 at 7:12 AM

    jiawang karat!

  3. December 28, 2006 at 8:00 AM

    brother jiwang ni…anyway, lagu ni mmg feel siut..

  4. December 28, 2006 at 10:10 AM

    aku mmg suka betoi la dgn lagu nie, mmg suka bebenor le…
    kau yang ku sayang, dari dulu kini dan selama-lamanya…

    lagu nie la jadi idea geng2 umno buat depa punya motto tu:

    UMNO dulu, kini dan selamanya… hahahahahaa..
    tahniah amen, karna sudah membuka jalan bageimana ianya bule didapati…

    lagu syed sobri pon sedap jugak:

    aku ingat sikit je la.. camni bunyi nya:

    “siang maken tua, malam maken hiba, surat-surat chinta, ku ulang membacha, selendang puteh mu, dalam genggamanku, lambang kesuchian, chinta yang tterubah…” yang lain tak berapa ingat la…hehehehe

  5. December 28, 2006 at 10:12 AM

    lain2 penyanyi pun ada lagi nie, shidee, zamree, jamal, ben nathan, moses vadham, chris vadham,

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s