Home > WoRD LiFe > Gemuruh

Gemuruh

Wings & Search – Gemuruh

Di dalam gerimis
Penuh rahmat, dia tersentuh
Cendawan alpa,
Sesegar pagi, yg permai damaikan
Tunggul di pinggir rimba
Lantas mendambarkan
Kisah sempurna Dari jiwa Bakal Surinya

Di dalam kelambu
Menunggumu, dia kesali
Hilang bayangan
Pedoman, ikhtiar dan arah
Persis si buta mendambakan
Hidup sederhana,
Menjamahi Hari hari
Mimpi Mimpinya..

Oh sendiri meratapi
Sekalungan sengsara
Dan meratap siksa
Pahit maung madah pujangga

Terbukti kasih
Yg hanya serampang berbisa
Mengukir Gerigis besi kaca
Dan pawaka

Tak tersedar meratapi kepusar keinsanan
Membibitkan titis-titis sepekat warna darah dan dosa

Ulasan: Ini adalah merupakan antara lagu-lagu yang paling power penah aku dengar. Mana taknya, lagu ni dinyanyikan secara bersama antara 2 gergasi rock Malaysia, Search dan Wings (Cari Kepak). Walaupun liriknya memang sukar nak ditafsir apakejadahnya yang mereka ingin sampaikan, tetapi apabila mendengar vokal power Amy dan Awie (sebelum dia pancit cam sekarang), membuatkan aku layan lagu ni..Best siot! Tapi kepada mereka yang nak mendengarnya di radio, kebarangkaliannya amatlah tipis dude. Anyway, enjoy…

Categories: WoRD LiFe
  1. January 17, 2007 at 11:42 PM

    tepat sekali tu pakcik amin..

    lagu nie dipetik atau diambek dari album Double Trouble terbitan BMG Malaysia ujung tahun 1992 (tak caya.. nanti aku tunjuk tape yg aku beli tu).. lagu kat sebelah Side A lagu kedua…. sebelum lagu nie.. ada satu lagu bertajuk “Intro”…

    saja ja wings n search buat lagu intro tu.. mcm lagu arab pulak.. (min hang nk dengaq tak? nanti aku email na)…album nie diterbitkan oleh pak guru la.. sapa lagi, kalau bukan M Basir….hehe…

    masa tu line Search adalah: amy, kid (gitar), din (gitar), yan (bass), yazid (drum).
    line up wings plak: awie, joe (gitar), jojet (drum), eddie (bass)…

    tape double trouble nie aku beli lepas aku dapat result SRP aku tahun 1992…

    sapa yang nak dengaq lagu nie.. kat ERA tu ada jugak depa dok main lagu nie, ataupon kalau nak dengaq tetiap hari.. mai la request kat aku.. aku akan email sechepat mungken… hehehe… sapa mau, sapa mau?

  2. January 17, 2007 at 11:43 PM

    gua layan lagu nie beb….
    siap pasang dalam bas sekolah masa nak pi sekolah tu…
    layan… layan…zassssssssssssssssssssssssss

  3. January 18, 2007 at 9:10 AM

    di sebuah restoren tahun 3000…

    suzila: axl rose, lagu kasi 1 bungkus…!!
    axl rose: wokeh, siap!!!!!!!

  4. January 19, 2007 at 12:09 AM

    di suatu sudut jalan masjid india pada tahun 3007

    Mr AMieN: Nandre, tapau lagu search 1…!!!!!!
    Nandre: Sikijap ye cu, tok tak berapa namphak nk chari ni….wokey, siap!!

  5. hadfina
    July 11, 2007 at 3:15 AM

    huh..lagu cam siut nie..best layan nie…vokal memang power lah..memang tok sah cakap ler…wei….sebenarnyer memang best rrr…aduss..fina suka..suka sangat…Adlan jom nyanyi sesama..layan feeling tu..layan layan gak..solat lupe ke…..huhu

  6. July 11, 2007 at 5:00 AM

    sapa ek cik hafina ni? introduce la sket diri anda…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s