Home > WoRD LiFe > 3 malam tanpa bintang

3 malam tanpa bintang

Lagu: 3 malam tanpa bintang
Artis: Fiq

Kasih… maafkan diriku
Banyak dosaku padamu
Tidak terhitung jari jemari daku
Tak dapat dibilang bagai bintang beribu
Sukarnya diriku menebus kekhilafan yang lalu

Kasih… engkau tak bersalah
Hanya hatiku yang buta
Tulus dan ikhlas kau korban jiwa raga
Dan tanpa belas ku buat kau kecewa
Ku tahu dirimu sukar melupakan segalanya

Tiga malam tanpa bintang
Dan diriku dihimpit penyesalan
Arah tuju kian fana
Kerna hilangnya nyawa dia
Bagaikan siang diselubung gerhana

Kembalikan senda tawa
Pulangkanlah manis disenyum manja
Ku pahatkan keinsafan
Dan patrikan kesetiaan
Sehingga tarikh menafikan nyawa

Kasih… maafkan diriku
Banyak dosaku padamu
Tidak terhitung jari jemari daku
Tak dapat dibilang bagai bintang beribu
Sukarnya diriku menebus kekhilafan yang lalu

Kasih… engkau tak bersalah
Hanya hatiku yang buta
Tulus dan ikhlas kau korban jiwa raga
Dan tanpa belas ku buat kau kecewa
Ku tahu dirimu sukar melupakan segalanya

Kasih…

Ulasan: Aku tak dapat nak pastikan sedalam-dalamnya maksud yang tersirat dalam lirik lagu ni. Tapi tanpa keraguan, lagu ni memang sedap untuk didengari. Walaubagaimanapun, aku sedikit kecewa kerana lagu ni tak berapa rock sangat. Boleh di klasifikasikan sebagai slow rock kot. Tak berapa nak nampak sangat aura rock penyanyinya kecuali part korus tu. Tapi lagu ni memang sedap untuk didengari…

Categories: WoRD LiFe
  1. April 11, 2007 at 12:30 AM

    dia nak buat mcm lagu Teguh – search (1990)..
    ada la siket irama dia mcm lagu tu,
    kan lagu teguh tu mula2 slow ja mcm lagu hantu, tapi bila dah masok bridge dia, dah start moderate sampailah part chorus…. tapi teguh lagu dia mmg constant moderate dan tak terlalu laju… suara amy mmg masuk walaupon masa mula dia tak menjerit…

    itulah ROCK brader…. rock will never die….

  2. April 11, 2007 at 5:27 AM

    cayalah encik axl rose….
    cara ko bercerita tu seumpama fauziah ahmad daud mengomen budak2 akademi fantasia 5 plak…
    entah2 akedemi fantasia tu salah satu rancangan kegemaran ko kot…hehehe

  3. myasara
    April 12, 2007 at 2:36 AM

    kurang asam betul budak amin ni tau.apa yg ko komen dlm friendster aku?

  4. April 12, 2007 at 8:20 AM

    wei… aku rindu nak dgr lagu tu sbb tu lagu favourite aku…
    tapi tu sume susah nak dapat sekarang… aku ade byk time nak bersosial

  5. April 12, 2007 at 9:30 AM

    kak huda,
    aku pon nak komen jugak la…heheheehee…

  6. April 12, 2007 at 9:31 AM

    aku pon tak berapa layan sgt akademi nie…
    maleh la….

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s