Home > WoRD LiFe > Tekanan!!!

Tekanan!!!

Salam sejahtera semua.

Tekanan. Itulah perkataan yang cukup mudah aku gambarkan ketika ini. Aku cukup tertekan sekarang dengan situasi yang aku hadapi sehari-hari. Begitu banyak kerja-kerja yang perlu diselesaikan sebelum berakhirnya detik waktu kerja setiap hari. Begitu banyak juga perkara yang aku terpaksa hadapi sehari-hari.

Tambahan pula dengan keadaan persekitaran tempat bekerja yang tidak berapa menyenangkan telah menyebabkan aku berasa tidak selesa dan sedikit rimas. Faktor-faktor memberontak juga hadir dalam diri aku apabila melihat kerja-kerja yang dibuat tidak berbaloi berbanding dengan apa yang aku perolehi dalam bentuk matawang. Bukannya tamak, tetapi cuma kurang berpuas dengan apa yang berlaku. Pun begitu aku cukup bersyukur dengan apa yang aku perolehi untuk menampung hidup aku sepanjang bulan.

Tapi kadang kala aku berasa tidak puas hati dengan faktor persekitaran yang bagi aku cukup tidak adil. Pun begitu, aku harapkan kepada insan-insan yang rakus dan tamak mengejar kebendaan itu agar berfikir tentang soal rezeki yang halal. Jangan terlalu rakus mengejar soal wang tanpa menyedari hakikat sebenar apa yang dilakukan semasa berkerja.

Mudah-mudahan perkara seperti ini akan berakhir dengan segera. Dan aku juga ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan tahniah kepada Encik Adnan Haris diatas perkahwinan beliau baru-baru ini. Tahniah bro…

Categories: WoRD LiFe
  1. July 3, 2007 at 12:02 AM

    tangani la stress anda dengan membuat kerja-kerja seperti berikot:

    1. tarik nafas panjang
    2. pasang lilin aromaterapi
    3. minum jus
    4. buat senaman regangan
    5. dengaq lagu cool
    6. pegi berehat

    makaseh abg amin… di atas uchapan yang penoh simbolik itu..
    aku serahkan aura aku kat hang nie semoga hang and yanti chepat2 bersatu… syokkkkkk oooooooooooooooooooooooooooo… wa ckp lu beb

  2. July 3, 2007 at 1:02 AM

    hahahhahaahaa….
    nampaknya tuan axl rose telah kembali…
    cilanat betui hang ni….apa yg syyoooooookkk sgt tu?
    mentang2 la hang dah kawen, hang jgn wat aku terliur plak..hhaaaahaa..
    anyway, thanks for the tips!

  3. mama_ImanSyahirah
    July 3, 2007 at 9:09 AM

    tul tue…jgn tensen2 tau nanti kepala beruban…🙂 :-p
    yela aku pun nak tau apa yg syokkkkkkkkkkkk tue en. axl rose?

  4. July 3, 2007 at 9:46 AM

    hahahahaha…
    tension ye? marilah kita ilangkan tension dengan gaya jimi asmara…

    syokkkkkkkkkk la… hang pon, syok la, bule tolong masak… tu je la, yang lain aku suka buat sndiri ja.. heheheheehe

  5. July 4, 2007 at 1:17 AM

    Belum jadi perdana menteri lagi ne…kalau jadi perdana menteri macam mana entah…hehehhehe.amin…amin…

  6. July 4, 2007 at 4:26 AM

    to en. axl rose: thanks for the jimi asmara tips!
    kalo jadi perdana menteri tak pening camni….income masyuukk punya…hahahaa..

  7. July 4, 2007 at 8:49 AM

    pelan pelan la beb, PM tu dulu pon keja nya susah payah jugak… beniaga kat pekan rabu tu… bukak klinek semua tu… pastu baru dia jadi perwakilan dan PM.. lama woooooooooooooooo… hang kena sabaq sikit amin…

  8. July 4, 2007 at 9:29 AM

    amien… ape dh jadi dgn IS223 clan??

  9. July 4, 2007 at 10:50 AM

    IS223 clan still on…tp gua takde masa la nak maintain blog tu…naper, ada candidate baru nak join ada club ker?
    kasi la info, kalo ada masa aku key-inkan data2 mereka…ok?

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s