Home > WoRD LiFe > Ku Ukir Namamu…

Ku Ukir Namamu…

Assalamualaikum.

Pada waktu ini jiwa dan perasaanku sedikit kacau. Jadi aku mencari satu ubat untuk mengatasinya. Aku temui lagu ini yang mana cukup ‘oldskool’ dan jiwang giler-giler serta cukup menyentuh perasaan. Jadi aku ingin berkongsi dengan rakan-rakanku yang lain mengenai lagu yang cukup sedap didengari ini. Harap Cik Axl Rose dapat memberikan ulasan lanjut mengenai lagu ini. Terima Kasih.

Kuukir Namamu – Lovehunters

Ku terpaut sejak pertemuan itu
Hatiku berkata ingin mengenali mu
Setiap malam wajahmu terbayang
Disaksikan sinaran bulan

Titisan hujan bagaikan harapanku
Bintang di langit tak mungkinkan tercapai
Tinggi gunung jadi penghalang
Hasratku oh sayang

(Korus)
Lautan api
Sudah pun kurenangi
Kuukirkan namamu


Di hati yang jadi pujaanku

Gerbang kebahagian terpancar indah
Tapi hanya dengan sekelip mata
Sekeping hati yang sudah berpunya
Pergi dan takkan kembali

Download MP3

Love Hunters – Kuukir Namamu

Categories: WoRD LiFe
  1. October 31, 2007 at 2:12 AM

    walaupun aku tak pernah dengar lagu ni tapi memang sungguh jiwang lagu ni.aku nasihatkan ko dengar la lagu2 dalam album Opick terutama “tombok hati”..best lagu tu..bisa terbakar kalbuku dong..

  2. October 31, 2007 at 4:40 AM

    amboi lagu indon la kak uda bagi nie…
    layan indon nampak.. hahhahaa

  3. October 31, 2007 at 6:48 AM

    “tombok hati”…tak sedapnya tajuk lagu….
    takpe la, saya try download. kalo tak best cik myasara kena belanja saya tengok wayang cerita 9 SEPTEMBER bertemankan adik cik myasara ok? deal? canteeek!

  4. October 31, 2007 at 8:03 AM

    tajuk je tak sedap,tapi lirik ngan lagu dia sedap…ye la tu en.amin..nak tgk wayang ngan adik aku kena terbang ke negara kanggaroo tu..amacam? berani tak?

    en.axl,xpe la layan lagu indon..lagu tu berunsur ketuhanan.salah satu lagu dia ada kat cerita Takwa tv9 tiap petang..

  5. October 31, 2007 at 8:17 AM

    cik myasara…saya dah download lagu tu…tapi tak berapa kena sangat la ngan jiwa saya…
    tapi saya suka ngan 1 lagi lagu Opick. tajuk dia TAKDIR feat Melly Goeslow lagi.. Melly Goeslow tau, bukan Merry Go Round key?
    anyway, thanks for the intro to this singer. at least ada gak lagu dia yang aku berkenan. kalo rasa nak dengar lagu ni full album, contact la saya…tapi upahnya ialah 1 tiket untuk menonton wayang bersama adikmu di negara kanggaroo…ok tak?

    cik axl rose, ada sebarang komen?

  6. axl rose
    November 1, 2007 at 5:01 AM

    ermmmmmmmmm.. alamak aku tak tau la cherita tu..
    mana la dan nak tgk, sampei rumah dah kul 7pm.. mandi2 trus smyang ja…

    amin,
    hang nie suka dgn adik cik myasara tu ke? amboi.. mentang2 la adik dia mengaji tinggi, hang bukan main menggatai lagi nie..

    aku suka lagu gantung oleh melly goeslow,,,
    sapa nak lagu tu? email la kat aku request lagu tu kat aku… mari mari mari

  7. November 1, 2007 at 5:04 AM

    cherita 9 september hang nak pi tgk ye cik amina?
    ajak la cik yanti pi tgk kat buket raja tu… hang pon dah dok kat s alem kan kan kan?

  8. November 1, 2007 at 5:42 AM

    aku saja ja kaco adik dia, maklumla dulu dia penah tanya kat cik myasara pasai aku… tu maknanya dia ada hati kat aku. hang jgn dok jeles ye cik axl rose…kui kui kui…

    pasai tengok wayang tu, aku tak suka tgk kat sana. aku suka pi tengok wayang kat midvalley…takde sebab munasabah…

  9. November 2, 2007 at 1:03 AM

    ermmmmmmmmmmmmm..

    patut la, baru adik dia tanya sikit, terus nak ajak keluaq.. amboi budak nie…
    mana hang tau adik dia ada hati kat hang nie?

    aku tak la jeles sgt, lagi pon, adek dia kan ada sorang lagi… heehehehehehe

    aku layan panggung Lido ja…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s