Home > WoRD LiFe > Kartunkan wajahmu…

Kartunkan wajahmu…

Wajah aku yang dikartunkan

Salam.

Apa khabar semua? Semoga kalian semua berada dalam mood yang bagus bersempena sambutan Kemerdekaan yang bakal tiba sedikit hari nanti.

Walaupun sedikit kecewa dengan entri yang sebelumnya, kini aku ingin mengajak rakan-rakan semua untuk mencuba sesuatu yang baru. Jika dahulu aku memperkenalkan laman web Photofunia untuk mengubah wajah-wajah kalian menjadi popular dan terpampang di papan iklan. Tapi pada kali ini aku ingin memperkenalkan satu lagi laman web yang menarik untuk tujuan yang agak sama.

Korang pernah dengar tak pasal manga? Kalau korang adalah peminat kartun-kartun dan komik-komik pasti korang tahu apa itu manga. Dan kepada mereka yang agak berumur dengan hormatnya aku ingin menerangkan apa itu manga. Manga ni merupakan istilah bagi komik-komik yang dikeluarkan oleh Negara Jepun dan lukisan-lukisan komik yang kiut-miut tu la yang dinamakan sebagai manga. Untuk lebih information korang baca ni:

Manga is the Japanese word for comics (sometimes called komikku コミック) and print cartoons. Manga are widely read by people of all ages,so that a broad range of subjects and topics occur in manga, including action-adventure, romance, sports and games, historical drama, comedy, science fiction and fantasy, mystery, horror, sexuality, and business and commerce, among other.

Ok, ada faham? Jadi apa yang sebenarnya aku nak perkatakan di sini ialah laman web Faceyoumanga yang aku temui ini memberikan peluang kepada anda untuk memangakan wajah anda. Kalian semua boleh memilih wajah2 yang seiras-iras wajah anda dan hasilnya ialah wajah anda semua akan dikartunkan. Cuba, jangan tak cuba.

Categories: WoRD LiFe
  1. August 21, 2008 at 9:33 AM

    amin,

    aku dah dapat info pasal nie…
    makaseh amin

  2. August 21, 2008 at 11:07 AM

    sama-sama papa…

    terima kaseh gak kepadamu papa nandre kerana dikau berjaya menjadi pengomen setelah 72 jam blog ini menyepi dari sebarang komen…huhu

  3. pak lah hadhari
    August 23, 2008 at 2:56 AM

    amin, aku nie memang setia kepada blog hang nie, aku akan terus mengomen walau apa rintangan datang sekali pon.. bak kat pepatah, itm dihatiku la katakan…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s