Home > WoRD LiFe > 31 Ogos…

31 Ogos…

Salam.

Ah, tengahari yang membosankan. Walaupun kerja ada banyak yang perlu diselesaikan, tapi dengan adanya konflik dalaman yang agak membimbangkan membuatkan aku berasa sedikit malas. Jadi layan la lagu patriotik ini sebagai persediaan untuk menyambut ulangtahun kemerdekaan negara yang akan disambut oleh sekalian rakyat Malaysia beberapa hari lagi. Merdeka! Apa la yang aku mengarut ni..

Lagu: 31 Ogos
Artis: Sudirman Hj. Arshad


Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Merdeka ! Merdeka !
Tetaplah merdeka
Ia pasti menjadi sejarah

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Hari yang mulia
Hari bahagia
Sambut dengan jiwa yang merdeka

Mari kita seluruh warga negara
Ramai-ramai menyambut hari merdeka
Merdeka !
Tiga satu bulan lapan lima puluh tujuh
Hari mulia negaraku merdeka

Categories: WoRD LiFe
  1. August 21, 2008 at 9:40 AM

    31 ogos tu tarekh keramat tu…
    aku laher 1 ogos… best betui tu…

    tapi tahun nie aku nak kibarkan bendera terbalik la…
    persatuan bloggers semalaysia sepakat mengibarkan bendera terbalik dalm blog masing2…

  2. August 21, 2008 at 11:09 AM

    heeheeheee..

    rileks la bro. gua pun dah baca kisah KICKDEFELLA tu.. jangan disebabkan kelemahan orang lain kita meranapkan martabat dan maruah jalur gemilang bro…stay cool bos!

  3. August 22, 2008 at 7:05 AM

    jgn arr en jefrydin buat begitu..bendera kite x bsalah..apa kt tbalikan je poster muka org yg x bkenaan sajok.. hihi cam keji plak..

    sedih arr nak sambut merdeka x lama lg je pun tp x nampak meriah..maybe pasal suma bz nak pilihanraya kot..

  4. pak lah hadhari
    August 23, 2008 at 2:53 AM

    ya, betul lah jugak kat mak maryam nie, aku nak terbalikkan muka pak lah la… dia yang banyak buat rakyat marah… sampaikan banyak negeri jatuh ke tangan org lain…

    aku pon tak suka sebab dia tak ambek tau langsung pasai itm tu…

  5. pak lah hadhari
    August 23, 2008 at 2:55 AM

    “. Saya akan sambut Hari Merdeka tetapi tidak seperti 50 sambutan yang terdahulu. Sesuatu sudah hilang daripada makna kemerdekaan. Mulut sudah ditutup dan apa yang ada dalam hati tinggal tertambat, tidak boleh diluahkan. Kita takut berkata apa-apa kerana polis akan digesa bertindak. Kadang-kadang saya berasa yang kita berada dalam sebuah Police State (Negara bawah kawalan polis). Tetapi ini mungkin sifat keterlaluan saya”

    – Che Det

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s