Home > WoRD LiFe > Bendera putih!!

Bendera putih!!

Assalamualaikum…

Bendera putih!!

Selalunya bendera putih ni digunakan untuk melambangkan kekalahan di medan perang. Tapi kali ini aku terpaksa menaikkan bendera putih sebagai tanda menyerah-kalah atas situasi diri aku sekarang. Aku ingin menyerah-kalah dengan situasi kerja aku sekarang.

Sudah hampir ke titik noktah nampaknya Syarikat tempat aku kerja ini. Setelah dilanda dengan pelbagai mala petaka, malang, sial, haram-jadah dan sebagainya, kini aku nekad untuk berhenti dan mencari kerja lain. Bendera putih telah terkibar, jadi aku sekarang dalam pencarian. Pencarian untuk meneruskan kehidupan.

Bendera putih. Astagfirullahallazim!!

Categories: WoRD LiFe
  1. November 3, 2008 at 5:47 AM

    meh la join maria kat sini..
    leh jd bodyguard saya secara pt time🙂

  2. November 3, 2008 at 6:36 AM

    wah, mama maria berhasrat ingin memasang bodyguard la…
    wah, hebatnyaaa… beliau ingin menandingi tun M rupanya… hebat2!!

  3. puan suli...
    November 3, 2008 at 6:37 AM

    selamat mncri keja baruuu!!meh masuk plf balik…ehehehe

  4. November 3, 2008 at 6:41 AM

    ada keje kosong ke kat PLF tu puan suli ooiii?
    kalo ada rekemen la kat aku ok? boleh aku kaco ko hari2… har har har….

  5. tiger
    November 3, 2008 at 9:01 AM

    amien, aku amat gumbira jika hang kembali ke sini. mari mari mari…

    janganlah kacau suliana, nanti dia tak mau senyum plak…

  6. puan suli...
    November 3, 2008 at 9:22 AM

    sy akan tetap senyum wpun di kacau oleh sang parasit2 sume!!!hahahahaha

  7. JemaH JemAh JeMah
    November 4, 2008 at 2:27 AM

    wut eva..dun give up ya! ko nk keje per? meh aku tolong tgkkan..

  8. sue
    November 4, 2008 at 2:40 AM

    iskh.. harap ko dpt keja baru !!!

  9. November 4, 2008 at 4:56 AM

    tiger: terima kaseh atas keprihatinan anda. aku akan berhenti kerja. tetapi aku akan pastikan dulu tanggungan aku boleh survive jika aku amik tindakan ini. tq…

    puan suli: hang memang cool sejak dah kawen. tahniah!

    jemah: aku nak keje jadi superman. boleh tolong survey kat kompeni mana nak pakai jawatan sbg superman tk?

    sue: thanks mama sue. aku ingat nak apply jawatan DJ radio la.. ada channel tak? hehe

  10. November 4, 2008 at 8:04 AM

    suli nie belajaq dprd aku jugak tu, mesti cool…hahaha

  11. babart
    November 5, 2008 at 10:21 AM

    anyway bro dont give up now..we still have a planning in life, the choice of way, and any solution for the long and short period of time in this mistake..dont stress, dont stress, dont stress..

  12. JemaH JemAh JeMah
    November 6, 2008 at 7:17 AM

    ko nk jd superman…sluar kecik kt luar….eeee…bikin malu aje.hehehe

  13. JemaH JemAh JeMah
    November 6, 2008 at 7:17 AM

    ko nk jd superman…sluar kecik kt luar….eeee…bikin malu aje.hehehe mucuk macham bacin

  14. November 16, 2008 at 2:46 AM

    Semoga berjaya di UPM. AKu tahu cerita-ceriti kamu ini. Tapi untuk kembali ke PLF, jangan sesekali. Har Har. Selamat!

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s