Home > WoRD LiFe > Lanjutan…

Lanjutan…

Assalamualaikum

Terima Kasih.

Terima kasih kepada rakan-rakan yang memberikan semangat dan perangsang dalam aku menjalani hidup sehari-hari. Semalam aku menerima rungutan daripada isteriku atas apa yang aku coretkan dalam blog ini. Beliau sedikit gusar dengan apa yang aku tuliskan berdasarkan beberapa perkataan yang agak kasar bunyinya.

Tapi aku jelaskan bahawa ianya adalah realiti. Tiada ayat lagi yang dapat aku gunakan sebagai penapis bagi melontarkan perasaan aku ini. Dari zahirnya memang aku masih lagi tersenyum, bergembira, gila-gila seperti biasa. Tapi dalam hati terlalu risau. Risaukan tentang kehidupan kerana aku kini bukan seperti dahulu. Sekarang aku mempunyai tanggungan setelah bekeluarga.

Sesuatu yang cukup merisaukan aku adalah mengenai kerja. Nasib seolah-oleh tidak menyebelahi aku. Telah banyak kali aku mencuba, tetapi masih belum ada kerja yang bagus untuk aku. Aku redha sahaja. Kadang-kala aku rimas memikirkan hal-hal dunia ni. Banyak sangat pahit-jerihnya. Apa yang aku tau sekarang hanyalah satu: BERUSAHA!

serabut

Situasi bilik di Ofis aku hari ni:
a) Helmet letak merata-rata
b) Keje belambak tak siap
c) Meja berselerak
d) Sampah boh atas meja je
e) Baju pon tak tuck-in… entahlah…

Categories: WoRD LiFe
  1. sue
    November 4, 2008 at 7:42 AM

    Sabar..nanti ada la rezeki ko dimana2.. ko x tgk lg meja aku skrg… hanya aku yg tau dimana nak cari brg tau…huhuhu

  2. November 4, 2008 at 8:06 AM

    hahahaha, saja ja tu buat selerak…

    “pura-pura kerja” –> ayat hang jugak amin kan kan kan?

  3. November 4, 2008 at 8:10 AM

    aku ternampak satu gadget atas meja hang tu la….heheheheehe

  4. November 4, 2008 at 9:27 AM

    hahahahahahahaaaa…
    hang ni memang la encik tiger, tau2 je ayat aku…
    “pura-pura kerja”… legacy tu.. hahaha..

    dan gadget yg ko nampak tu pastinya sebijik n-gage kesayanganku.. teringat plak kisah aku mengajor encik tiger cara2 menggunakan n-gage dengan lebih efektif dulu2… hahaha,buta IT rupanya…

  5. babart
    November 5, 2008 at 10:11 AM

    Ada hikmahnya dari setiap yang berlaku..time mood cantik ceria lah nanti..tapi ini dinamakan “tabiat” bukan “tebiat”…hihi.

  6. November 6, 2008 at 5:55 AM

    bukan buta IT, tapi kurang mahir menggunakan gadget tu, kalau buta IT, aku tak gunalah blog semua nie. hahahaha

    correction:

    “Tuck-In” bukannya “tide-in”

  7. November 6, 2008 at 6:37 AM

    baiklah cikgu tiger..
    saya mengaji english tak abes… sampai darjah tiga cikgu english mati daaaa…

  8. misteri
    November 6, 2008 at 7:30 AM

    band 4 la katakan…hehehehe

  9. November 6, 2008 at 7:36 AM

    wah, cik misteri ni memang misteri la..
    tetiba je tau i dapat band 4…
    cik misteri dapat band 3 je ker? hahahahaa

  10. misteri
    November 7, 2008 at 7:20 AM

    eh..cik misteri band 5 la..hahahaha

  11. Budak KEVII Taiping
    November 7, 2008 at 9:26 AM

    cik misteri ye….

    wow…ermmm

  12. November 26, 2008 at 4:03 AM

    cntik helmet ko min..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s