Home > WoRD LiFe > Ninja Warrior

Ninja Warrior

Salam Sejahtera.

Entri kali ini aku nak ceritakan mengenai satu program TV. Boring la asyik cerita pasal lagu dan life aku je. Jadi aku ceritakan pasal program TV. Program ini boleh dikategorikan la sebagai realiti TV sebab apa yang program ini bentangkan dan sajikan kepada penonton memang realiti. Tiada fantasi.

Program TV ini sebenarnya merupakan program dari Jepun. Seperti yang kita ketahui, kat Jepun memang banyak dan gila pasal program TV diaorang. Satu yang menjadi kegemaran aku ialah satu program TV berbentuk permainan iaitu Ninja Warrior yang ditayangkan di TV 9 jam 7.30 malam. Hari apa aku tak ingat sebab aku bukan fanatik, just suka tengok camtu je.

Apa yang aku nak perkatakan ialah menonton rancangan ini adalah lebih seronok berbanding tengok cerita, drama ataupun Akademi Fantasia sekalipun. Bukan apa, orang Jepun kalau buat program seperti ini memang bersungguh dan amat menjadi sekali. Mereka sanggup membina set permainan di beberapa daerah di Jepun untuk program ini. Aku sarankan kepada sesiap yang membaca agar menonton filem ini kerana ianya agar menghiburkan bagi aku.

ninja

Kita baca sikit review pasal program ini:

Ninja Warrior

Follow 100 hopefuls as they prepare to take on the most punishing physical fitness test in the world. A brutal feat of endurance, Ninja Warrior sees a group of competitors battle through four gruelling rounds as they attempt to be crowned a true champion. This is one of the most fearsome and incredible physical tests going ā€“ in the last tournament, 100 wannabe-warriors made the trek to Mount Midoriyama in Japan with the aim of completing the mammoth challenge, but every single one failed.

In fact, in the 10 year history of Ninja Warrior, only two out of 2,000 applicants have managed to complete the four stages of the course.

Stage one is primarily a speed test, where the contestants are given a set amount of time to complete an obstacle course.

Stage two test involves a dangerous maze of chains and conveyor belts a challenge so tough that fewer than 200 people have ever made it through.

Stage three tests the upper body strength and stamina of the warriors.

The infamous final stage sees competitors struggling to scale the vast tower which looms large over the entire course.

Jadi bagi aku antara babak menarik sewaktu Ninja Warrior ini berlangsung ialah di babak pengenalan peserta. Peserta pulak bukan sahaja rakyat Jepun, ada juga dari negara lain yang menyertainya. Babak menarik dimana kebanyakan peserta diperkenalkan nama, umur dan pekerjaan mereka. Dan kebanyakan daripada mereka akan memakai pakaian seragam yang mewakili kerja mereka. Kalau kerja badut, pakai baju badutlah. Memang kelakar.

Begitulah serba sedikit informasi mengenai program TV ini. Kalau anda semua inginkan maklumat lebih, boleh cari di internet. Dan kalau anda semua rasa nak tengok, bukaklah channel TV 9. Dekat dihati… Haha, promote pulak.

Categories: WoRD LiFe
  1. sue
    May 8, 2009 at 3:49 PM

    aku suka tgk rancangan ni..hehehehe

  2. May 8, 2009 at 4:47 PM

    yaaa… ada pon seorang peminat game ni..
    kasi la review lebih sket sis…

  3. May 10, 2009 at 1:20 AM

    Perasan tak? Bila tv swasta siar rancangan cam ni, rtm; saluran propaganda anda, mesti nak tiru. Tp bila dia tiru pun, selalunya mesti guna counterpart yg cikai2 punyer. Cam ninja warrior ni. rtm counter dgn rancgn rekreasi buatan hong kong / china di tv2. Tp rancgn tu mmg x best punya lah. Kompom! x perlu talian hayat! Rncgn tu lebih kepada rncgan syok sendiri puak2 hong kong tu. Tp no wonder lah, sbb rtm ni fokus dia lebih kpd propaganda. Saya sama sekali x menyebelahi mana2 parti pun. Tp org yg neutral pun kalau tiap2 hari kena dgr propaganda, rasa cam dok dlm era Stalin la plak. I.Q saya terasa menjunam, smpai cam nak jd neanderthal. Anyway, back to the topic. Nnja warrior ni mmg kool. Sy plg suka hlgn domino tu. mmg frust betul lah. Lg satu, bila ada rncgn cam ni, kita akan dpt tgk perangai org2 kat sana, termasuk yg dah short fuse. Hmmm….

  4. May 11, 2009 at 11:55 AM

    hahaha… panjang betul komen dari saudara khai ni..
    tapi betul la, orang jepun ni mmg short fuse sket.. diorng punya rancangan mmg gila babas punya…

    aritu ada baca pasal rancangan Fear Factor versi jepon.. memang hina betul la dia punya final challenge… macam orang takde otak je diorang nie..

  5. May 11, 2009 at 2:38 PM

    Huh!? Ape dia punyer final challenge? Kalau extreme bagus gak sbb yg Malaysia takat buat stunt kereta, x pun makan ulat mulong / telur semangkuk besar.šŸ˜¦

  6. May 11, 2009 at 4:04 PM

    bukan makan ulat mulong bro, tapi makan najis manusia… apa punya bengong la diaorng punya Fear Factor.

    aku tengok gambo je aritu pon dh rasa kembang tekak nk muntah… siot betul…

  7. May 12, 2009 at 3:37 PM

    Saya mencadangkan agar rancangan Survivor selepas ini dibuat di Iraq, Afghanistan, atau lebih baik lagi di Palestin. Ianya akan dibawa dengan konsep & perspektif baru mengenai ‘survival’.šŸ˜›

  8. May 12, 2009 at 3:43 PM

    Tp syg betul le, sebab awek tu cun. Adui… Kan ke bagus dr buat cam tu jd bini sy terus. Saya pun tgh dok single lg ni… Tp lepas dia buat cam tu taknak le saya. Uweekkkkk!!!!
    Agaknya krisis ekonomi dunia telah menyebabkan ramai org di Jepun begitu terdesak kut…?

  9. May 13, 2009 at 9:30 AM

    Ninja warrior tu mnarik gak tp ade satu rancangan realiti yg lbh menarik…The Biggest Loser

    Peh…pd sape2 yg rasa diri mereka gemuk (cam saya) sila lah tgk rancangan ni…

    konfirm rasa nk kurus kan badan huhu

  10. May 13, 2009 at 10:18 AM

    gemuk ke encik tiger ni? takde la, saya tengok ok je. takde la sampai obesiti tahap 8 pon…
    tapi walau camnerpun, apa yang penting…. LINCAH!!

  11. May 14, 2009 at 12:06 AM

    Saye akan try tgk, sbb saye ni boroi… kira advance skit le dr gemuk. Hehehehe

  12. legend
    May 14, 2009 at 8:51 AM

    ninja warrior women memang best…

  13. May 14, 2009 at 9:16 AM

    hahahhaa….
    tuan nandre pon tengok ninja warrior ek? baguihnya hang ni…

    aku suka tengok time pempuan ahli sumo tu amik bahagian… baru dua step dh jatuh dalam air macam nangka busuk. hahahha

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s