Home > WoRD LiFe > Pronounce as “HE”

Pronounce as “HE”

baby

Assalamualaikum.

Syukur ke hadrat Allah SWT. Yesterday me and my wife went to PPUM for medical check-up and also Ultrasound check. Alhamdulillah everything seems to be okay. Whether baby or mommy, dua-dua dalam keadaan yang baik. Syukur sekali lagi.

Yesterday both of us also get to known the gender of the baby. The doctor told us that we gonna get a baby-boy. Insyaallah. Walaupun aku memang sangat mengharapkan agar my first baby adalah lelaki, tetapi apa yang penting adalah baby yang sempurna sifat dan kesihatannya. Sebenarnya lelaki atau perempuan sekalipun aku tidak kisah, tetapi lelaki as the first adalah lebih baik kerana sekurang-kurangnya ada leader dalam keluarga selepas ABAH-nya.

Cerita mengenai baby semalam berlarutan antara me and my wife kat rumah. While the doctor conduct the Ultrasound check, my Mister Bling-Bling inside become so active. Mungkin marahkan doktor sebab kacau dia. Anyway, syukur because he react to the doctor. Sehingga hari ini, ada lagi 4 bulan 25 hari anggaran masa sebelum Mister Amien Junior melihat dunia.

Mudah-mudahan semuanya akan baik-baik belaka. Jumpa lagi.

Categories: WoRD LiFe
  1. June 30, 2009 at 2:06 PM

    sonok kan dpt tgk baby kat dlm tu.. experience yg buat kita terharu..

  2. June 30, 2009 at 2:35 PM

    ya betul tu mama maria..
    maria tentu lebih mengerti kan?
    rasa teruja sgt tengok jantung dia gerak2… hehe

  3. puan suli...
    June 30, 2009 at 2:36 PM

    ish ish ish….syoknye die….

  4. June 30, 2009 at 2:45 PM

    yaa puan sulie.. nampaknya matlamat kita untuk menubuhkan kumpulan the jackson five versi melayu hampir menjadi kenyataan…

  5. sue
    June 30, 2009 at 4:27 PM

    hahaha aku x thn..komen amien yg last..br nak feeling2 tharu..yelah masih terasa lg saat aku peknen kan maryam dl.. hehehe

    al-hamdulillah moga segalanya dipermudahkan..

    psst maria bakal dpt bb apa? klu boy gak tcapailah hasrat korang nak tubuhkan kumpulan the jackson five versi melayu.. lol lol lol

  6. June 30, 2009 at 5:08 PM

    yaa… mari kita sama2 doakan mama maria juga mendapat babyboy…
    wah, semakin hampir kumpulan the jackson five versi melayu ditubuhkan…

    p/s: nandre, sila hantar kapten ke kelas vokal..

  7. inaRusTu
    July 7, 2009 at 4:51 PM

    taniah2…smoge sumenye selamat hendaknye..ti dpt baby suh die jgn demand dwet raye ea..makcik die ni pokai lor…wakaka

  8. July 7, 2009 at 5:51 PM

    akan ku suruh anak aku pow makcik2 dia seratus ringgit seorang… wahahaa.. pakcik kayoooo…

  9. July 9, 2009 at 11:21 AM

    bagus2..tubuhkan kelab hero satu malaya..yeahh..

  10. July 9, 2009 at 1:49 PM

    hai mama myasara…
    wah, still follow lg my blog.. cayalah!!
    moga sentiasa hepi bersama keluarga terchenta…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s