Home > WoRD LiFe > Layan…

Layan…

Salam.

Ada orang berkata. “Buat apa la ko rajin-rajin tulis kat blog. Bukan ada orang nak komen pun”. Begitulah bunyi ayat-ayat beliau. Jadi jawapan aku mudah saja. “Aku punya suka la nak buat apa, apa ko sibuk.” Hehehe. Itulah serba sedikit intro untuk hari ini.

Bukan apa, aku sebenarnya nak menjadikan blog ni sebagai medium alternatif bagi aku meluahkan isi hati aku. Kalau aku marah, aku buat posting marah. Kalau aku happy, aku buat la posting gembira dan posting lagu-lagu. Begitulah aku. Jadi komen daripada orang lain bukan la masalah besar pada aku. Kalo tak komen pon tak apa, kalau komen tu aku suka. Terima kasih la semua.

Tu la cerita aku pagi ni. Ingat nak buat posting pasal Asyraff pulak nanti. Tunggu dulu la. Chow.

Categories: WoRD LiFe
  1. abg marah
    January 13, 2010 at 3:16 PM

    janganlah marah kawan..nanti cepat tua…biarkan orang kurang kasih sayang tu syok sendiri bagi komen kat orang…

  2. January 13, 2010 at 4:40 PM

    kurang kaseh syg tu mmg merupakan satu masalah.
    tk pasal2 orang lain plak yang kena, tk gitu.

    jadi sebagai kesimpulan, just relax take it easy..

  3. Macan Kampus
    January 13, 2010 at 5:20 PM

    org yang komen tu sebenaqnya takda blog atau memang tak reti nak berblog atau maleh nak menulih sebenornye.. dia lebeh suka chatting guna YM atau benda lain…

    atau suka bergayut kat telepon..

    blog is power…

  4. Macan Kampus
    January 13, 2010 at 5:21 PM

    ya, tu semua dugaan dari Allah (Tuhan) –> isu nasional nie.

  5. sue
    January 15, 2010 at 8:24 AM

    sapa yg kata camtu mengong sket… aku pun tulis blog utk diri aku..nak baca ke x mo ke..nak komen ke tak komen ke..suka hati koranglah.. yg penting aku tulis utk diri aku….

    kdg2 aku x faham dgn org yg suka ckp yg bukan2… dia faham x tujuan kite create blog? uihh marah aku ni…

  6. puan suli...
    January 15, 2010 at 8:38 AM

    setujuuuuu!!!!!!

  7. January 15, 2010 at 8:55 AM

    maria mula berjinak2 dgn blog ni masa abis blaja.. masa tu suke baca blog org.. last2 buat blog sendiri..sebab nak buat link2 ke blog org lain.. lgpun terpk nak cari tempat luahkan perasaan. mmg segala macam diluahkan.. pasal life, nak menyumpah, nak marah sume kat situ.. mmg honest giler.. naive pun ada.. smp ada org tegur.. “takkan nak citer satu dunia” “apsal nak dedahkan pekung di dada” mcm2 la.. hmm tu kat blog lama, which maria dah delete sume postings. pastu benti blog sebab x thn kata2 seseorg la.. (tp sejujur2 bercerita kat blog, sampai ada secret admirer tau.. ms tu single lagi, wlupun ada jugak yg tak suka) kini kembali berblogging.. tp mmg kene hati2 jugak nak cerita apa2.. sebab kalau org nak pusing balik cakap kita.. nak gi jaja cerita pasal kita, bebila masa je.. so skrg ni mmg cerita pun takdelah detail2.. sekadar nak tulis kenangan, nak luah perasaan.. n share pengalaman..

  8. January 15, 2010 at 10:07 AM

    Salam

    Thanks maria kerana bercerita mengenai pengalaman anda ber-blogging. Apa yang diperkatakan oleh maria mmg tepat sekali. Memang betul, sepatutnya hal peribadi tidak diceritakan secara umum, tapi manusia ni mmg begitu sifatnya. Ada sahaja sifat dengki pada org lain. Apa hak diaorg kalo kita nk cerita pasal peribadi kat blog kita sendiri.

    Kenapa nk jaga tepi kain org kan??

    Amien pon kalo ikut hati nk je boh sumpah seranah, kata2 lucah & mencarut kat blog ni kalo datang bab2 tk puas hati. Tapi nasib baik akal ni masih waras lagi. Pada mereka yg komen tu kalo tak suka just senyap la. Tak perlu banyak bunyi kan? Hahha. Emosional pulak dah.

    Jadi untuk ambil jalan selamat, kita jgn amek port budak2 bangang yg mengganggu hidup ni. Kalo rasa nk maki, maki je. Pegi mampus la ngan diaorg tu. Ada aku kesah??

    P/S: Entri ni aku dedikasi kpd sesorang dengan ucapan Fuck You!!

  9. January 20, 2010 at 1:18 PM

    emm..aku suka berblog sebab dari dulu memang suka tulis diary..so tak kisah la klu ada org komen ke tak komen.suka hati kita la,blog kita..yg penting tak mengugat keselamatn negara..

  10. nandre
    January 20, 2010 at 5:27 PM

    ini wadah zaman sekarang, kalau dulu org tulih dalam paper ja, macam Che det tulih dalam NST tahun 1940an dulu..

    so, la nie che det pon ada blog… baru new and trendy (macham syampoo la plak)

  11. January 21, 2010 at 12:07 PM

    bro, skrg dh tk pakai syampoo new and trendy. skrg zaman orang pakai minyak rambut BAWANG je, siap jackie chan yg promote.hahahhaa

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s