Home > WoRD LiFe > Dunia blogger

Dunia blogger

Assalamualaikum.

Jumlahnya makin mengecil. Ya, makin mengecil. Bermula pada tahun 2006 aku melibatkan diri dalam dunia blogger, waktu itu hampir semua rakan sekerjaku mempunyai sebuah blog. Menceritakan tentang pelbagai aktiviti, isu semasa dan kebanyakannya berlegar kepada subjek-subjek personal diri.

Kini jumlahnya kian menyusut. Makin ramai yang mula meninggalkan alam blogger. Kehadiran Facebook, satu medium komunikasi baru menjadikan aktiviti blogging rakan-rakanku semakin malap. Hanya mereka berhati kental dan bersifat tegar yang inginkan kelainan masih mencoret sepatah dua dalam blog masing-masing. Yang lain pupus entah ke mana.

Begitulah senario tahun 2010. Makin pudar. Tahun seterusnya mungkin begitu juga agaknya… Hmmmm, aku mencari kelainan..

Categories: WoRD LiFe
  1. MrSoNk
    March 22, 2010 at 4:01 PM

    yo bro…makin creative ko skrng erk, tahniah bro;) bgus tol ko ni siap ader n handle is223 clan, good job bro? 1 april ni fida akan register kat Lib UMP ni, ko biler g nk balik kampung..hehhee, bereh

  2. March 22, 2010 at 4:21 PM

    yo mister malique..
    lama tk dengar berita. wei, online la facebook. ramai geng2 kat situ.

    aku camni la, sebulan sekali balik kampung. skrg ni bz jaga anak. hehe. blog ni saje je, buat lepas tension.

    IS223 clan tu cerita la. penyambung silaturahim rakan2 lama. ingat nk buat IS110 gak, tp tk termampu la buat masa skrg nk menguruskan semua skali.

    btw, rajin2 la lepak ka blog aku ni. komen lebih2 sket. hehehe

  3. musang berjanggut
    March 23, 2010 at 4:24 PM

    sebenarnya dunia blogger still ada kepada penulis blog yang tegar…macam rockybru, kickdefella dan lain just name a few..

    FB punya penangan ni macam friendster la dulu2..
    bule upload gambaq dan chatting..

    blog nie kita kena tulis dan fikir akan isi kandungan dia.

  4. March 23, 2010 at 5:14 PM

    encik musang berjanggut tak menyamar jadi orang lama ke hari ni?

    yg disebutkan diatas mmg kategori tegar tahap 10 petala langit. yg dimaksudkan oleh penulis ialah blog kita-kita atau kami-kami, ditulisnya artikel ini adalah supaya rakan-rakan lain menyemarakkan kembali penulisan mereka dalam blog.

    baru la rasa best macam pegi kenduri umah org time dia nk kemas2 dah.. hehe

  5. March 24, 2010 at 11:53 AM

    blogging boleh luah perasaan.. suke, marah, happy, sakit hati.. tu maria xmo upload bebyk dkt fb.. kalau upload tu details kat blog..
    tp nak blog kene ada masa jugak.. kalau ada masa, mmg macam2 isu boleh cerita.. dgn ayat yg lebih baik..
    ni nak blog pun kelam kabut, last2 ayat pun rojak pasar mlm je la.. hehe

  6. March 24, 2010 at 12:58 PM

    tu la yg best, ayat rojak
    kalo formal sgt nampak cam blog perdana menteri pulak kan? hahaha
    btw i sgt mengagumi blog maria..
    entry yg paling meninggalkan kesan dalam hatiku sudah tentunya:
    “My new b*eas* friend”

    hahahhhahahahaha

  7. musang berjanggut
    March 24, 2010 at 2:39 PM

    wow, kak qibby buat entry yang special tu

  8. March 24, 2010 at 3:33 PM

    itu entry utk pedoman ibu2.. la..

  9. March 25, 2010 at 12:56 PM

    nandre ~ gua sokong!
    kak qibby ~ teruskan usaha murnimu itu…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s