Home > WoRD LiFe > Tengah bulan…

Tengah bulan…

Assalamualaikum.

Pejam celik, pejam celik dah sampai tengah bulan April. Cepatnya masa berlalu bak umpama angin sepoi-sepoi bahasa di petang hari. Pantas bertiupan, pantas pula menghilang pergi. Ambooooiiii, bemadah pujangga pulak dah. Hahaha.

Apa ada pada tengah bulan April ni? Sudah semestinya poket yang makin mengering. Hahaha. Memang betul, itulah situasi yang rata-rata berlaku dikalangan rakan-rakan tak kira la yang bujang ataupun yang sudah berumahtangga. Biasa la, yang penting harus pandai berjimat cermat supaya anak bini cukup makan hingga ke akhir bulan.

Apa la aku merepek ni?? Aku sebenarnya jeles bila tengok blog rakan-rakan sentiasa ber-update setiap masa. Kadang-kadang hampir setiap hari (Ni aku tengok blog Suhana Stesen Radio & Maria Qibby). Camner la beliau begitu rajin menulis tanpa kekeringan idea. Aku ni nak menulis punya la berat, pusing sana pusing sini baru dapat idea nak menulis. Tu pun kadang-kadang terbantut tengah jalan. Wa caya la samu lu berdua!!

Yang lain-lain tu pon still ok lagi. Yang penting blog korang hidup. Suka aku membaca blog ni sebab kadang-kadang topik yang korang tulis tu tak penah pon korang tampal kat Facebook. Keep up the good work guys!!

Ok la, aku nak berundur diri dulu. Tengah bulan iaitu 16hb juga merupakan tarikh di mana anak aku Asyraff Khalish genap berumur 5 bulan. Phewww.. Cepat betul masa berlalu. Happy 5th month birthday my lil’ bling-bling boy. Huhu.

Ok, roger and out!

Categories: WoRD LiFe
  1. maria
    April 18, 2010 at 4:51 AM

    kalau ada masa, cepat2 update. pendek pun xpe, jd org pun rajin nk jengah blog. sbnarnya byk topik nk update, ada benda yg tringat tu, sempat la letak dlm blog. kdg2 nak jgk tulis topik berinformasi tp masa belum mengizinkan, hehe..

  2. sue
    April 19, 2010 at 10:36 AM

    yups setuju ngan maria..

    sejak aku ada tenet ni aku hapdet kt rumah je, aku buat auto publish ..sampai opis br aku mskkan pic.. pasal ko tahulah berok aku tu hampeh sket ..lembab…

    lg satu aku buat camni..kalau ko perasan n3 aku jarang panjang2 aku tulis semuanya pendek2.. janji hapdet…. so ko x amik byk masa bila ko hapdet kt opis or rumah..

    dan aku sgt2 jarang ngomen kt blog org… aku view jek.. muahahaha so depa tau kite msk wpun sebenarnya kdg2 aku x baca pun depa tulis apa..dan depa akan msk semula belog aku…makanya nanti nuff naik gak…

    ko anggaplah belog ni pun cam FB gak.. muahahaha apa yg aku merepek ni..aku pun x faham… lantak ko lah amien

  3. April 19, 2010 at 11:05 AM

    sugguh hahahahaha statement suhana ni. aku pon tak paham.

    niat ber-blog dia ni just nak naikkan rating nuff rupanya. aku doakan agar ko berjaya dpt status glitterati tu. wahahaha. aku guna wordpress takde setting utk nuff. nasib la, so ber-blog demi utk kepuasan jiwa raga je la..

    aku tau ko suka merepek, so aku cadangkan ko buat bisnes jual kerepek secara part-time. boleh gak dt duit masuk. aku suka kerepek pisang yg kaler hitam tu. manis2 manja..

    sekian.

  4. April 19, 2010 at 2:03 PM

    topik yang paling berinformasi maria penah buat ialah topik My B****t Friend.. huhu.. i like!!

  5. sue
    April 19, 2010 at 3:50 PM

    nuff? ada la niat tu sket2… tp selebihnya utk kenangan aku..ko tgk la apa topik aku? tp ada aku kesah? hahaha klu utk nuff selalunya topik hebat2 belaka… aku ni?

    blog aku x popular pun..satu hari kdg2 30 je pelawat yg msk… kdg2 10 jek… hahaha

  6. April 19, 2010 at 5:04 PM

    ok la tu 30 pelawat sehari. aku 30 org tu maybe utk sebulan kot? wahahhaaaha…

    ada aku kesah?? janji hati aku gumbira menaip benda2 alah ni dlm blog. wahahaha.

  7. April 20, 2010 at 9:52 AM

    hahahaa, smt kan suka update pasai anak dia dan masak.. so, dia mesti masak tetiap hari dan mesti update apa yg anak dia buat.

    itu satu perkembangan yang positif.

  8. April 20, 2010 at 9:53 AM

    aku kalau update biasanya buat hujung minggu je la, time kerja tadak masa la… itu la dunia seorang penjaga library nie.

  9. April 20, 2010 at 11:51 AM

    penuggu library la… hehe
    aku pulak lain cerita, time ada mood gua blasah je tulih. tk kira la masa keje ke, masa kat umah ke, masa bwk moto ke.. amboi, ni dh kira bohong ni…

    hahaha. yang penting aku gumbira. ada aku kesah?? =)

  10. myasara
    April 20, 2010 at 12:50 PM

    aku adalh antara silent reader yg selalu ikut blog kwn2 plf.tapi klu blog amin aku suka baca tang komennya..kdg2 tu boleh gelak terguling2..teruskan usaha kwn2 semua,wlu msg2 dah jauh tapi msh blh share perkembangan terkini..

  11. April 20, 2010 at 3:50 PM

    ye ke mama myasara.. malu besar saya dibuatnya!! hahaahaha… saya berasa amat gembira kerana berjaya menggulingkan rakan2…

    dah saya pasti benar komen yg paling menggulingkan rakan2 tentunya datang daripada encik nandre the legend yg semestinya wajib memberikan komen tahap2 cipan sedang berdengkur kesejukan di kala hujan.. tahniah nandre!!

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s