Home > WoRD LiFe > Ceriakan hidup

Ceriakan hidup

Assalamualaikum.

Ceria tak gambo diatas? Ceria sungguh kan warna-warna yang menusuk bijik mata tu? Eh, siap ada Otomen lagi tu.. Hahaha.

Salam ceria.

Sebelum lahirnya anak aku Asyraff Khalish ke dunia ini, aku seringkali melihat anak-anak saudaraku melompat-lompat dihadapan peti televisyen taktala tersiarnya iklan-iklan. Aku berasa cukup hairan dengan fenomena ini. Kedua-dua anak saudara aku memiliki perangai yang sama. Melompat-lompat , menari-nari, menjerit-jerit semasa tersiarnya iklan-iklan kegemaran mereka di televisyen.

Aku sangka fenomena ini hanya terjadi kepada anak saudaraku. Tapi rupanya turun berjangkit kepada ibu-ibu mereka. Sehinggakan mereka boleh menghafal lagu-lagu yang dijadikan tema iklan yang tersiar tersebut. Sebagai contoh iklan Ribena, Wonderpets dan sebagainya. Sungguh kagum aku dengan semangat kakak-kakakku yang menghafal lagu-lagu tersebut.

Kini fenomena yang sama terjadi kepada anakku. Dalam seminggu dua ni beliau sudah terpengaruh dengan iklan TV. Hahaha. Sungguh hampeh perangai itu. Apa yang aku dapat perhatikan Asyraff akan menendang-nendang kakinya sekiranya iklan kegemarannya tersiar. Mungkin ini disebabkan kerana hari-hari beliau dihidangkan dengan Channel Astro Ceria yang penuh berwarna warni itu. Yang pasti 2 iklan kegemarannya ialah Iklan Astro Ceria dan Ultraman Kosmos. Aduyaaaiiiii….

Ceria, ceria, ceria duniaku… Ceriaaaaa…. Untuk kita aje…..

Layan je la Asyraff ooii…

Categories: WoRD LiFe
  1. sue
    May 7, 2010 at 10:24 AM

    wakakakaka… baru ko tahu… pasni lisalah blaja lagu pok amai2.. serta lagu2 rakyat yg lain…

    nantikan tetiba ko dgr anak ko nyanyi..puas ko pk lagu apa rupanya2 lagu iklan… hahahaha

  2. sue
    May 7, 2010 at 10:25 AM

    lisalah …SILALAH

  3. May 7, 2010 at 10:35 AM

    hahaha..
    tu aku serahkan tugas kat mama dia la bab2 menghafal lagu rakyat..

    nanti aku ajar anak aku nyanyi lagu TOO PHAT je. yaa aww aww.. =)

  4. May 7, 2010 at 1:14 PM

    agaknye mungkin ko masa kecik2 dulu pun cengitu… hahah!!!

  5. May 7, 2010 at 2:33 PM

    hidup lagi rupanya budak anai-anai nih…
    mulut kasi zip, pasni turn ko beranak pulak.. silap2 anak ko kuar terus nyanyi lagu wonderpets.. hahahha..

  6. an9949
    May 7, 2010 at 2:59 PM

    hang ni raptor, itu perkembangan budak kecik, dia mesti la membuat reaksi tindak balas terhadap sesuatu perkara yang otak dia suka…

    macam hang la, mesti teruja tengok gambaq2 editing hang tu. ahahahahaha

    macam anak aku jugak, bila tgk org main bola, terus dia menjerit “goooooooooooooooooooooo”
    tu bermakna dia akan jadi kaki bola..sebab kat rumah aku dia suka main bola dan bola takraw.

    hehehehee.

    SMK,

    dia panggei hang anai-anai? naya nie…macam chwerita smurf –> kartun biru dulu tu kat TV3 tahun 1984.

  7. May 7, 2010 at 3:07 PM

    hahaha. baguih la camtu. anak hang buleh ganti khalid jamlus, main utk pasukan bole perok. nanti dia buleh jadi kapten pasukan deme.

    hang dulu masa kecik2 mesti selalu dok dengaq pak hang nyanyi lagu Hey Jude kan? pasai tu hang minat The Beatles sampai la ni… haha.

  8. yanty
    May 7, 2010 at 3:31 PM

    hehehehe…abah dia pun sama, anak dia tendang, bapak dia goyang tangan..hahahah

  9. May 7, 2010 at 3:47 PM

    ye ke? tk perasan la pulak..

    tp yg pasti bila lagu tu berkumandang, mama dia buat tarian poco-poco.. rosak akhlak betul…

  10. yanty
    May 7, 2010 at 4:35 PM

    tipu…wek…

  11. May 7, 2010 at 5:12 PM

    hahaha…

    em, nampaknya blog saye sudah seakan facebook rupanya…

  12. aTan
    May 8, 2010 at 2:41 PM

    macam tak biasa pulak…masa kau kecik abah siap panggil nama ultraman lagi….amien=ultraman.Rasanya skarang nie sama lagi tak?haa3

  13. May 8, 2010 at 8:05 PM

    hahaha hampeh…
    aku rasa masa kecik2 dulu ko mesti suka panjat pokok rambutan kan? pasai tu la abah kasi nama ko ATAN. wahahaha…

  14. aTan
    May 9, 2010 at 10:29 PM

    tu nama komersil bro…masa kau jadi ultramien dulu abis semua orang kau fire…tu abah cakap la pas aku tanya dia hari tuu..penuh penghayatan

  15. May 10, 2010 at 9:24 AM

    hahaha… penuh penghayatan ek? abah tu pun suka ultraman kot. kira dia macam ultraman king la.. haha.

    bro, bukak la facebook. dibah je main facebook, bapak dia join la skali baru kool. huhu.

  16. aTan
    May 10, 2010 at 8:49 PM

    old school bro…pe2hal memang lu ngan ultramien sama balung….haa3

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s