Home > WoRD LiFe > Booo Malaysia…

Booo Malaysia…

Salam.

Aku cukup sakit hati malam tadi. Sakitnya hati melihat persembahan anak-anak 1Malaysia yang bermain badminton semalam. Kalah kepada siapa? Jepun!!!! WTF!!

Aduyai, apa nak jadi la ngan Team Malaysia kat Piala Thomas ni. Kalo kalah bola sepak aku tak kisah, memang adat la. Team bola Jepun memang power. Ni kalah bab sukan tradisi yang sememangnya dikuasai oleh Malaysia sejak dari dulu.

Kalah 3-2 kepada Jepun buat banyak orang marah. Marah sebab performance player Malaysia cam hareemm… Harap Chong Wei je la. Semalam aku cukup frust tengok pemain bergu Malaysia, apa namanya ntah. Fairuizuan ngan Zakry rasanya, main memang cam hampeh. Takde fight langsung. Alih-alih pagi ni tengok kat paper dia dok serbu peminat sebab marah kena booo pastu orang tunjuk isyarat lucah kat dia. Memang padan pun, performance ntah apa-apa. Buat malu je. Profesional la sket bro.

Pastu time Hafiz Hashim pulak lagi la menyampah. Main badminton macam orang tak makan. Takde power langsung. Asyik rally je memanjang. Konon-konon cool la main camtu. Last-last kalah, cam siot jer… Aduh, kita yang menonton ni rasa cam nak gulung-gulung diaorang ngan net badminton tu. Hahaha.

Pepehal pon Malaysia layak gak masuk suku akhir. Pasni lawan Denmark pulak. Harap-harap pemain Malaysia bangkit dari lamunan la. Main kat laman sendiri, cargasss la sket.. Aku selaku rakyat Malaysia mesti sokong negara sendiri, takkan nak sokong Team Nigeria pulak. Hopefully Team Malaysia buat yang terbaik.

Pasni akan ada entry Malaysia julang Piala Thomas dalam blog aku kalo Malaysia menang. Kalo tak, malas nak tulis. Buang masa je..

Categories: WoRD LiFe
  1. sulie
    May 12, 2010 at 10:47 AM

    ko ni amien, relax la…tu strategi malaysia je tu…saje nk bg kalah dulu…saiko je sume tu…hehehe

  2. May 12, 2010 at 11:05 AM

    ah, saiko ke teko ke aku apa peduli!!
    sumer rakyat malaysia nk tgk menang. bukan nk tgk diorg buat tiger show…

    kalo saiko sgt naper budak tu marah bila penonton boo dia? dia yg kena saiko gamaknya.. haha…

  3. May 12, 2010 at 11:39 AM

    ah memang menyampah ok tgk hafiz smlm!!! mamat dua orang tu pun sama!!! arghhhhhhhh!!!

  4. ayamas
    May 12, 2010 at 12:09 PM

    mmg sakit ati tgk tapi jgn la sampai bg isyarat lucah.

  5. May 12, 2010 at 12:37 PM

    memang la, penonton pon salah gak…
    sapa tk marah kan kalo tunjuk isyarat lucah kan?
    50-50 gak la kes ni… huhu.

  6. aTan
    May 12, 2010 at 11:22 PM

    nanti lawan China kau ganti je Hafiz tu…apamacam bro..kau kan expert

  7. May 12, 2010 at 11:26 PM

    aku juara pancing utara kawasan blok 1 je, tak layak..
    lain la org tu, juara dunia kejohanan Piala Too-moih Seri Mahkota.. hahaha…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s