Home > WoRD LiFe > Celaka Israel…

Celaka Israel…

Assalamualaikum.

Aku mengecam sekeras-kerasnya tindakan Rejim Zionis Israel yang melancarkan serangan terhadap kapal PGPO yang membawa misi bantuan kemanusiaan ke Gaza. Serangan Israel ke atas kapal Mavi Marmara yang turut membawa 12 rakyat Malaysia itu menyebabkan lebih kurang 20 aktivitis pro-Palestin dibunuh manakala puluhan lagi cedera.

Dilaporkan juga bahawa kapal itu dan penumpangnya yang ditawan itu kemudiannya dibawa ke Haifa untuk dipenjarakan. Kebanyakan media kat Malaysia ni tak begitu mengambil berat terhadap isu ini. Jadi rakyat kita seolah-olah mengambil remeh sahaja perkara ini. Umat Islam patutnya mengambil tahu mengenai nasib sesama Islam yang berada dalam misi tersebut. Jadi sebagai umat Islam aku mendoakan keselamatan semua anak kapal yang menyertai misi tersebut. Semoga Allah melaknat kaum Israel yang menindas umat Islam.

Damn Israel!!

Source: Al-Jazeera

Categories: WoRD LiFe
  1. June 1, 2010 at 4:19 PM

    i wonder, penjara atas dasar apa? rasanya derang tak bawa senjata atau brg2 yg boleh harm others kan? so apa hak dia nak tahan.. n tawan. teruk la. derang dah mula “serang” org luar ni.. nampaknya dunia dah akhir zaman..

  2. June 1, 2010 at 4:29 PM

    yeah, diaorg takde hak nk serang n penjara ahli misi ni sbnrnya.. just nk tunjuk kat dunia bahawa diorg la raja, takde sapa boleh lawan. diaorg boleh serang org suka2 hati je..

    memang syial punya Israel….

  3. an9949
    June 2, 2010 at 12:13 PM

    damn you

  4. Anti israel
    June 3, 2010 at 10:08 AM

    Sya benci k’kejaman israel.diorang segala2nya ulat permusnah kat dunia ni.

    • June 3, 2010 at 11:29 AM

      betul tu… akan sampai masanya mereka akan musnah juga.
      kita tunggu sahaja pembalasan dari Allah SWT…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s