Home > WoRD LiFe > Strike!!!

Strike!!!

Assalamualaikum.

Strike!! Eh, aku bukan nak cerita pasal bowling la, apa strike-strike nih? Haha..

Aku sebenarnya dah lama tertarik nak bercerita pasal benda ni kat blog. Tapi seringkali terlupa, sebab tiap kali nak menulis idea lain datang mengganggu penulisan aku tentang entri ni. Sebenarnya aku nak bercerita pasal coding HTML. Cerita sikit-sikit dah la pasal nanti kalo detail sangat pening kepala pulak.

Cerita sket pasal sejarah, aku belajo HTML masa umur 17 tahun, iaitu semasa di sekolah menengah. Itu pon sebab masa tu aku jadi Pengerusi Kelab Komputer. Banyak juga la code HTML yang aku belajo ditambah pulak bila amek Diploma ada subjek pengkhususan mengenai HTML. Lagi la bertambah pening kepala aku menghafal code-code giler ni. Hahaha.

Selama 3 tahun aku menulis dalam blog, aku tertarik dengan satu coding HTML yang selalu aku lihat digunakan oleh Maria Qibby si plagiarism dan Mama Suhana si nasik dagang. Aku tertarik ngan coding HTML ni pasal boleh boh-boh benda mengarut dalam blog pastu kita pretend macam tak bersalah dengan perkataan yang kita gunakan tu. Biasanya perkataan-perkataan itu amatlah mencurigakan dan berunsur serampang dua mata kalo difikirkan dengan akal yang logik. Eh, apa aku mengarut nih!!

Kalo korang nak tau, dalam HTML coding ni dinamakan sebagai STRIKE. Si Maria ngan Suhana dah lama guna, tapi tak penah tulis pon pasal entri ni. Jadi baik aku tulis dulu, kalau tak nanti di tuduh aku plagiat pulak. (perli Maria Qibby nih) Best woo guna benda ni, kalo korang tak paham, aku drafkan sket penggunaan coding ni. Tengok ye contoh ni:

Jadi aku menyeru kalian semua yang mempunyai blog untuk mencuba coding ni. At least blog korang ada benda menarik sikit nak dikarut dan dicarutkan bagi menceriakan pembaca blog anda. Hahaha. Seronok seronok, cubalah. Jom layannnn..

Categories: WoRD LiFe
  1. an9949
    June 23, 2010 at 12:05 PM

    aku belajaq html ni tahun 1997 masa diploma

    • sue
      June 23, 2010 at 5:10 PM

      taun 1997 saya tingkatan 4!

      • June 23, 2010 at 5:16 PM

        aku tingkatan 2, zaman ni pakai spek mata beso labuh smpai ke pipi.. hahaha

  2. June 23, 2010 at 12:27 PM

    yaaa… hang kena bertukaq ke WordPress la kalo camtu, baru buleh implementasikan ilmu yg hang ada tu pasai kat WordPress kena taip sendiri dia punya HTML code.. haha…

  3. June 23, 2010 at 4:00 PM

    fandainyerrr.. ehehe

    • June 23, 2010 at 4:09 PM

      entri main-main je ni bro.. btw blog bro cool giler.. =)

  4. sue
    June 23, 2010 at 5:09 PM

    hahahaha..aku mmg suka guna strike tu..syok apa…hahaha chess rugi aku x buat entri itu.. xpe2 nanti aku buat entri blink2 plak…. ko reti ke buat? hak hak hak

  5. sue
    June 24, 2010 at 10:56 AM

    amien7 :
    aku tingkatan 2, zaman ni pakai spek mata beso labuh smpai ke pipi.. hahaha

    wakakakakaka…… tunujk la gambo weh..

    • June 24, 2010 at 11:19 AM

      malu beb… kalah m.daud kilau tu.. wahhahaha

      • sue
        June 24, 2010 at 5:21 PM

        hahaha mesti cutekan..nampak cma budak bijak pandai jek…..ahaks

  6. June 24, 2010 at 6:25 PM

    sue :
    hahaha mesti cutekan..nampak cma budak bijak pandai jek…..ahaks

    nanti aku tulis entri pasai evolusi spek aku… nantikan…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s