Home > WoRD LiFe > Entri bergambar atau tak?

Entri bergambar atau tak?

Assalamualaikum.

Salam 7 Malaysia buat semua. 7 tu bersempena dengan bulan Julai yang tiba ini. Tiada kena mengena ngan slogan 1Malaysia mahupun 1 little 2 little Indians. Terima Kaseeeyyyy…

Apa la aku mengarut tengahari bute ni. Aku nak bercerita mengenai blog. Entri blog yang selalu kita hupdate tu pada kebiasaannya terbahagi kepada dua jenis. Yang pertama ialah entri bergambar yang mana penulis blog telah menjadi rutinnya untuk menempek gambir-gambiran gambar pada setiap entri blog yang beliau tulis.

Yang kedua pula ialah entri blog bodo yang mana hanya artikel disertakan tanpa sebarang gambar. Jadi pada hari ini saya selaku pensyarah unversiti yang tidak bertauliah ingin membuat ulasan peribadi mengenai perkara ini. Diharapkan agar blogger yang terpalit dengan lumpur kritikan ini tidak melatah. Hehe.

Bagi pendapat aku, seseorang blogger harus menempekkan gambar bagi setiap entri yang ditulisnya sebagai salah satu langkah ayat pemanis blog mereka. Dengan adanya sedikit gambar. Pembaca akan merasa agak teruja untuk membaca kerana dengan gambar itu pembaca boleh meng-interpritasikan penulisan blogger itu dengan lebih mendalam dan mendapat sedikit sentuhan nilai sentimental dengan adanya gambar itu.

Cuba kalian bandingkan pertama kali melihat blog yang tiada bergambar. Hanya tulisan memenuhi segenap ruang laman itu. Adakkah kalian rasa teruja untuk membaca?? Bagi aku itu amat membosankan. Jadi luangkan sedikit masa kalian dengan meletakkan hatta sekeping gambar bagi tatapan pembaca.

Jadi mari kita sama-sama memeriahkan blog dengan panorama indah yang korang snap melalui kamera dan adaptasikannya dalam blog kalian semua.

Sharing is Caring.

Categories: WoRD LiFe
  1. sulie
    July 5, 2010 at 12:41 PM

    ehem ehem…aku tau la yg ade gambo tu ade muke ekau kan…tp mmg pun kalau xde gambo aku mls nk bace lg la yg citer nye pjg gile….

    • July 5, 2010 at 12:52 PM

      ehem ehem…
      lain kali ckp la trime kaseh pasai boh gambaq blog hang…
      promosi free tu.. pasni naik la rating blog ko sulie.. hahahaha

  2. an9949
    July 7, 2010 at 1:54 PM

    sekeping gambaq mencheritakan seribu makna. haha

  3. an9949
    July 7, 2010 at 1:55 PM

    hahahahaaa

    • July 7, 2010 at 1:57 PM

      Bro, cepat la hupdate blog hang…

  4. an9949
    July 7, 2010 at 1:59 PM

    aku dah update dah pon 3 4 hari yg lepeh…..

  5. an9949
    July 7, 2010 at 2:00 PM

    amien, suliea skrg tengah glamer bebe, tgk blog dia…
    memang glamer habeh punya la… bergambaq dengan panglima gagah setia sungai siput perak

    • July 7, 2010 at 2:13 PM

      oooo tu gambaq perwira tu…
      dia dulu selalu jumpa sulie mintak cari artikel2 tp aku buat bodo je..
      malaih nak layann.. hahaha

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s