Home > WoRD LiFe > 9 bulan di luar

9 bulan di luar

Assalamualaikum.

Harini 16 haribulan Ogos. Genaplah anak aku Asyraff Khalish berusia 9 bulan. Kalau dahulu beliau berada 9 bulan di dalam perut, harini beliau sudah melalui tempoh 9 bulan di luar perut pulak. Alhamdulillah keadaannya sangat sihat dan bersemangat, gigi pun sudah tumbuh 2 batang. =)

Begitulah kisah kehidupan, begitu cepat masa berlalu sehingga kadang kala kita rasa ketinggalan dengan pelbagai perkara dek kerana pantasnya masa berputar. Alhamdulillah jua kerana keadaan aku sekeluarga masih sihat dan bahagia sehingga ke hari ini. Suatu yang amat aku perlukan dalam hidup, iaitu keluarga. Aku cukup teruja dengan satu statement one of my friend in Facebook. So I take this opportunity to quote what she has wrote:

Kasih sayang terhadap ahli keluarga sepatutnya kekal dunia dan akhirat. Tu ada pepatah mengatakan air dicincang tidak akan putus… Blood is thicker than water…. Rajin2 la tanya kabar kalau tak dapat berjumpa selalu dan kalau ada kemampuan fizikal dan kewangan, balik disetiap ruang dan luang ada untuk berjumpa famili.

Catatan jurnal elektronik aku harini takde apa sangat, sekadar memenuhkan masa yang aku ada ni dengan menulis. Keje penting dah selesai, keje hakiki je yang dok ada. Dok menunggu depan kaunter library ni bak umpama menunggu bulan jatuh ke riba. Wah wah wah, berpuitis di tengahari la pulak aku ni.

Jadi tu la serba sedikit update tentang hidup aku kini. Just looking forward to enjoy the Ramadhan and celebrate Aidilfitri with my lovely family. Wahhh..

P/S: At this moment I really miss my mum.

Categories: WoRD LiFe
  1. August 17, 2010 at 1:43 PM

    apa lagi, tepon la mak hang tu,
    tanya habaq, depa dah bayaq fitrah ka?
    hahahaha

    aku baru lepaih pi beli insurans tambahan sempena hari raya ni kat pej pos cyber… bayaq rm 20.00 ja bagi satu keluarga… cover sempena raya ni bermula 7 sept sampai 21 sept.

    aku dah ada insurance takaful jugak, tapi saja ambek extra punya…

    • August 17, 2010 at 2:03 PM

      ya.. zakat fitrah. tahun ni aku bayaq 3 kepala.
      tahun lepas 2 ja… huhu

      aku pon nk pi amek insurans tu. aritu aku ada baca dlm paper, tp jap2 lupa pulak pasai tu. maklum la dah tua.. huhu

      hang habaq mai la apadia benefit coverage insurans tu.. geng2 lain nk tau gak..

  2. yanty
    August 17, 2010 at 2:26 PM

    I Love My Husband n Son…Love Both of You Till Eternity..

    • August 17, 2010 at 2:47 PM

      Jgn ckp kuat2, nanti ada org dengaq.. hehehehe

  3. August 17, 2010 at 2:40 PM

    aku pon nak tau gak..amien,nnt masuk l dlm entry ko.sharing is caring,kan..

    • August 17, 2010 at 2:52 PM

      memandangkan nandre sudah membeli insurans ni, aku cadangkan dia saja yg buat entri.. aku akan tambah nasik pastu. hehehe….

  4. August 18, 2010 at 8:46 AM

    yanty jrg komen sini.. hehe

    • August 18, 2010 at 9:29 AM

      dia selalu baca blog ni, tp komen sket2 je pasai dia malu2 kucin… huhu

  5. August 18, 2010 at 12:40 PM

    yanty malu-malu kuchin ka?
    ala cik yanty oiiiiii jangan la malu-malu

    nanti aku cherita siket pasai insurans pos tu…

    • August 18, 2010 at 12:56 PM

      dia malu2 kucin dlm ni ja, kat luaq dia jadi malu2 cipan.. hahaha

      tulis bro jgn tk tulis, aku dh kasi topik tu.

  6. myasara
    August 18, 2010 at 12:54 PM

    sebenaqnya yanty nak wat spor sheck tu..haha

  7. myasara
    August 18, 2010 at 12:55 PM

    spot check..spelling error lak..maklumle pose2 ni kan..

    • August 18, 2010 at 12:59 PM

      takde kena mengena spelling error ngan puasa…
      cikgu ni pedo’oh betui la…

  8. yanty
    August 19, 2010 at 11:54 AM

    sebenaqnya yanty nie low profile tau kengkawan..huhuhu..sememangnya kat luaq n dalam ni pun malu-malu kucin…

    • August 19, 2010 at 11:59 AM

      ehem2.. yo lah tu… kucin pon malu tgk dia.. huhu

  9. Joe
    August 25, 2010 at 3:01 PM

    tahniah dan smoga berbahgia ke akhir hayat

    aku je yg bujang sesangat lagi, mane nak carik neh

    • August 25, 2010 at 3:06 PM

      TQ bro.. ada la jodohnya nanti.. sabo2..

      • Joe
        August 25, 2010 at 3:23 PM

        30 nanti ade la tu hehe, nak tunggu smpi tahap datuk K, dapat artis lak nanti, susah nak bela tu 0_o

  10. August 25, 2010 at 4:40 PM

    haahhaha… bagus tu. dpt title datuk nanti buleh lantik aku jadi kroni. hahahha

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s