Home > WoRD LiFe > Fakta ke Auta?

Fakta ke Auta?

Assalamualaikum.

Harini takde idea nak menulis blog. Jadi seperti biasa gunakan skill mengopi dan menge-paste artikel yang terjumpa kat internet sebagai tatapan semua sebelum berbuka puasa. Hahhaha.. Layan je la labu…

01) Di Albania, menggelengkan kepala bermaksud ‘ya’ dan menggangguk bermaksud tidak.

02) Kandungan emas di laut adalah 200 kali ganda lebih banyak berbanding di daratan (Mari kita tukar kerjaya sebagai Gold Hunter.. Hehe).

03) Mengikut kajian saintifik orang yang menggunakan tangan kanan hidup sembilan tahun lebih lama daripada mereka yang kidal (Tapi ajal maut di tangan tuhan, ingat2 lah ye)

04) Otot akan masih bergerak atau berdenyut walaupun mayatnya sudah masuk peringkat ‘brain death’ (Jadi kepada pekerja yang jaga bilik mayat tu janganlah takut sangat, tapi berwaspadalah. Jangan biarkan hidup anda diselebungi MISTERI)

05) Cuba teka tempat apa yang paling sejuk dalam dunia ini? Kutub utara? Kutub selatan? SALAH!! Jawapanya di Verkovank, Siberia dengan suhu serendah 100 darjah di bawah paras beku pernah dicatitkan (Sedapnya kalo dpt makan ais cendol kat sana).

06) Jangan terkejut jika sebenarnya semut mempunyai otak terbesar diantara semua makhluk (Dibandingkan dengan nisbah saiz badannya. Betui ni.)

07) John Boyd Dunlop, pencipta tayar dunlop sebenarnya adalah seorang pakar bedah veterinar berbangsa Scotland (Kalo Dunlop Thailand sapa yang cipta ek?).

08) Jika anda lahir ketika zaman dimana kamera mula-mula dicipta dahulu,ia memerlukan seseorang beraksi selama lapan jam di depan kamera itu sebelum gambar dapat dirakamkan (Mai aih, ni kalo nak amek gambo kena siap-siap bawak bekal nasik).

09) Manusia akan hidup lima setengah minit lebih lama bagi setiap batang rokok yang TIDAK dihisap (Bagus fakta ni).

10) Sebuah ladang di Byelorussia (Soviet Union) menawarkan bonus sebulan gaji bagi pekerja yang tidak merokok (Kat Malaysia?? Emm haremmmm)

11) Zirafah dan tikus boleh hidup lagi lama tanpa air daripada unta (Tapi unta lagi hensem dari zirafah n tikus)

12) Sebenarnya dekelarasi kemerdekaan Amerika ditulis diatas kertas marijuana (Maknanya mereka mintak kemerdekaan mereka diatas kertas dadah).

13) Seorang lelaki akan hilang 40 helai rambut sehari manakala perempuan pula 70 helai. (Bini aku lagi cepat botak dari aku la nampaknya. Hahaha)

14) Jangan sekali-kali anda bagi anjing makan cokelat, ia boleh membunuh anjing tersebut (Bagi je makan racun tikus, senang sket matinya).

15) Perasankan anda apabila anda hendak save di microsoft office program, ia menunjukkan gambar floopy disk dengan shutternya terbalik?? (Ntah la, aku pakai thumbdrive je).

Sumber: Syok.org

Categories: WoRD LiFe
  1. August 23, 2010 at 12:26 PM

    ermmm patutlah banyak rambut berselerakan kat atas lantai rumah…

    dunlop siam pon dunlop jugak, macam aku la beli levi’s siam kat stadium 13… untuk seluaq raya aku nanti… layannnnnnnnnnnnnnnnn, baju melayu aku guna tahun dulu-dulu punya, maleh nak buat… baju melayu pakeinye sehari ja, yang lain pakei baju org puteh plak… layannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn…

    • August 23, 2010 at 12:33 PM

      kat umah hang bukan takat rambut ja, bulu-bulu jambang pon byk.. pasai tu bersepah ataih lantai.

      aku tahun ni tk beli baju raya. pakai baju t-shirt ja. nk pi semayang raya pakai baju raya tahun lepaih, molek lagi. pakai pon ada la 2,3 kali ja dlm setahun. kui kui kui…

  2. legend
    August 23, 2010 at 12:53 PM

    betui la tu

  3. sue
    August 23, 2010 at 12:54 PM

    hahahaha amboi amein amik kesempatan ngata en nan yeh?

    • August 23, 2010 at 1:19 PM

      bukan mengata, ni perkara bener… yaa, bener gampang sih.. haha

  4. legend
    August 23, 2010 at 12:56 PM

    fakta

  5. August 23, 2010 at 12:58 PM

    yo

  6. August 23, 2010 at 1:02 PM

    yeah aku berjaya tukaq Gravatar aku daaaaa…

    • August 23, 2010 at 1:20 PM

      tahniah bro kerna berjaya menukar gravatar tu, kira satu pencapaian baru dlm idup ni. haha…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s