Home > WoRD LiFe > Promosi Kraf Aidilfitri

Promosi Kraf Aidilfitri

Assalamualaikum.

Pada hari ahad yang lepas, aku dan family pergi ke Kompleks Kraf kat Jalan Conlay, Kuala Lumpur. Dalam bulan posa yang agak panas aku diajak oleh orang umah aku untuk ke sana. Dalam keterpaksaan 8) aku melangkah kaki gak la ke sana sambil mendukung anak yang sudah bertambah berat itu. Hehehe. Jadi apa yang ada kat sana?

Sudah semestinya ada jualan barang-barang kraftangan, kraft single, kuih muih, baju bajan, songket, kain pasang, tudung dan natang alah yang sewaktu dengannya khas bersempena dengan kehadiran Aidilfitri tak lama lagi. Juga ada demonstrasi masakan kuih muih tradisonal.

Jadi kepada mereka yang berminat, boleh la pegi menyibukkan diri anda ke sana. Mana la tau kot-kot ada berkenan ngan barang-barang yang juai kat situ. Boleh la rembat barang seketui dua sebelum kehabisan. Layaannn..

Promosi Kraf Aidilfitri 2010 akan diadakan di Kompleks Kraf Kuala Lumpur selama 12 hari bermula 20 hingga 31 Ogos 2010. Diantara aktiviti yang akan diadakan adalah seperti :-

• Jualan – Produk Kraf & Produk / Aidilfitri
• Pameran Produk Bingkisan Aidilfitri
• Demostrasi & Interaktif – Produk Kraf & Masakan Kuih Tradisional Aidilfitri
• Interaktif Kraf
• Persembahan Kesenian
• Lawatan Berpandu Berkumpulan
• Mantai Aidilfitri
• Pertandingan Marhaban
• Cahaya Panjut Aidilfitri

Waktu Operasi : 10.00 pg – 6.00 petang

Categories: WoRD LiFe
  1. sue
    August 24, 2010 at 9:00 AM

    amien…bleh tlg buatkan kad raya? hehehe

    • August 24, 2010 at 9:41 AM

      mintak maap.. tempahan telah ditutup. hehe, macam tempah kuih raya la pulak..

      • sue
        August 24, 2010 at 9:57 AM

        ala..nyampah la….

  2. August 24, 2010 at 10:16 AM

    aku punya kad raya pon blom design lagi.. ni langkah bendul ni. haha

    • sue
      August 24, 2010 at 2:13 PM

      ala thn ni je langkah bendul…. pelisss😉

      • August 24, 2010 at 2:15 PM

        email la sketch kat aku.. gambo etc. kira senang ckp layout camne. nanti aku godekkan…

  3. August 24, 2010 at 11:18 AM

    leteh oooooooooooooo jalan kat KL bulan posa nie, leteh mata oooooooooooooooooooooo .. awek pakai sendat2

    • August 24, 2010 at 11:22 AM

      yaaa betui bro.. jgn ckp kat KL. hang pi bazar seksyen 13 pon dh cukup. macam2 ada, nasib baik tk pakei bikini ja.. hahahaha

  4. August 24, 2010 at 11:19 AM

    aku design sendiri ja kad raya digital aku tahun nie, minggu lepaih la, idea tiba tiba datang, terus terjemahkan ke dalam bentuk digital…

    • August 24, 2010 at 11:22 AM

      baguih dok ada hang ni. bila nak boh kat blog?

  5. yanty
    August 24, 2010 at 11:37 AM

    baguih dok ada hang ni???bahasa apa tue..huhuhu…nak kata kedah tak kedah tue abg..hahaha…jgn lupa design kan ayg n member2 ofis ngah bakar lemang naa…

    • August 24, 2010 at 1:17 PM

      eleh, macam la dia org kedah.. tgk IC sket… huhu. sultan kedah pon tak taw nama apa.. baguih dok adaa…

      tuu diaaa…. nak suruh pi buat kad raya pulak dah. bluuweekk.. tak mau la, hang pi design sendiri. benci cek tgk muka bos hang tu (hantu). hahhaha

  6. August 24, 2010 at 3:49 PM

    hahahahah, yanty, hang asai mana? tengok numbor IC siket..

    nanti dah dekat hari raya baru la aku boh kad raya aku tu, benda simple ja.. awai lagi nie…

    • August 24, 2010 at 4:23 PM

      IC tengah dia nombot 08.. hang rasa tang mana tu? hehehe…

  7. yanty
    August 24, 2010 at 4:29 PM

    ehhh..chek orang kedah naaa…ic ja perak tapi orang kedah..huhuhu…

    • August 24, 2010 at 4:32 PM

      chek check.. check it out!!!

  8. August 25, 2010 at 9:00 AM

    hahahahahaha, 08 tu org Perak, kejor yob kejor…
    macam mana Yanty nie buleh laher kat perak plak? adakah ibu bapa Yanty nie rajen merantau? hehee

    • August 25, 2010 at 9:04 AM

      bapak dia navy, selalu pindah randah.
      pasai tu la dia lahir kat perak, tp ada hati nk jadi org kedah.. kui kui kui

  9. yanty
    August 25, 2010 at 9:08 AM

    en legend..kami kaum nomad yang selalu berpindah randah..huhuhuh…

    • August 25, 2010 at 9:09 AM

      ya benar, sy pon sudah merasa ke-nomad-tannya… hahahhaa

  10. August 25, 2010 at 9:19 AM

    hehehehe, patotlah kenduri buat kat KL ja….
    heran jugak aku pasai apa org Kedah nie tak buat kat Kedah, kedah cek mai cek mai…

  11. August 25, 2010 at 9:20 AM

    mesti Kak Yanty pernah lepak kat Lumut, tu yang IC dia 08 tu.

    • August 25, 2010 at 9:49 AM

      dia mmg laher kat lumut pon bro. pasai tu la dia suka bersihkan lumut2 dlm bilek air. wahhahahaha..

  12. yanty
    August 25, 2010 at 9:54 AM

    siot jer…eh..hal-hal bilik air jgn ckp..huhuhuh

  13. August 25, 2010 at 10:14 AM

    nie mesti si raptor maleh nak bersehkan bilek ayor….

    kalau lepak kat LUmut, mesti layan Rojak Manjung nie, kak yanty tau kan kat sitiawan tu?

    • August 25, 2010 at 10:48 AM

      Apa ckp pasai rojak2 bulan posa ni.. aku dh lapaq nie.. hehe

  14. yanty
    August 25, 2010 at 11:37 AM

    yanty dok kat sana en legend waktu baru lahiq sampai umoq 3 taun cam tue la..pastu pindah tempat len plak…mama n ayah dulu rajin p shopping kat manjung..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s