Home > WoRD LiFe > Jersi baru team bola sepak Malaysia

Jersi baru team bola sepak Malaysia

Credit: sportsmalaysia.net

Assalamualaikum.

Nike Malaysia melancarkan jersi baru pasukan bolasepak Kebangsaan Malaysia semalam. Jersi baru ini direka bagi menggantikan jersi belang hitam-kuning yang digunakan pasukan Malaysia dulu. Jersi ini akan mula digunakan pada kejohanan AFF Suzuki Cup 2010 di Jakarta pada bulan Disember 2010 dan kejohanan-kejohanan seterusnya bagi musim 2011.

Diharapkan dengan adanya jersi baru ini akan menaikkan semangat anak Malaysia untuk berjuang mengharumkan nama negara dalam sukan bolasepak. Jangan hanya pakai jersi baru, tapi semangat tetap macam player semi-pro sudah. Hopefully Malaysia berjaya.

Sapa-sapa yang nak beli jersi ni boleh dapatkan yang original di kedai peralatan sukan Al-Iksan dengan harga RM199 sehelai. Kalau nak murah kena tunggu la edisi pasar malam punya. Hahahaha.

P/S: Jersi lama lagi cantik aku rasa.

Categories: WoRD LiFe
  1. legend
    November 4, 2010 at 3:35 PM

    aku dah beli jersi malaysia kaler biru punya, nanti aku nak beli yang hitam kuning plak… aku beli kat stadium ja hari tu… murah siket.

  2. legend
    November 4, 2010 at 3:36 PM

    jersi biru yang baru nie macam tak kena la design dia…ada line merah tu yang spoil

    • November 4, 2010 at 3:53 PM

      aku lagi suka yg belan-belan hitam kunin. yg kalae biru baru ni macam jersi korea aku tgk.. kui kui kui

  3. legend
    November 8, 2010 at 11:25 AM

    ya betul…
    tapi aku tetap akan pakai jersi biru lama tu

    • November 8, 2010 at 11:34 AM

      pakai je la yob, takkan deme nak buang pulak.. huhu

  1. January 3, 2011 at 11:36 AM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s