Home > WoRD LiFe > Konvoi walimatulurus Ichi

Konvoi walimatulurus Ichi

Assalamualaikum.

Semalam 07/11/2010, ahli forum GT128riders telah menganjurkan satu konvoi bagi memeriahkan majlis walimatulurus salah seorang ahlinya yang berlangsung nun di Jalan Kebun Shah Alam.

Konvoi suka-suka riang ria ini dianjurkan oleh beberapa menteri besar forum dan dimeriahkan dengan kehadiran En.Amir, iaitu pengurus pemasaran Modenas yang memang kool. Apa yang menarik, encik pengantin iaitu saudara Ichi Da Great memilih untuk berarak ke pelamin beliau dengan menaiki motosikal dan diiringi oleh lebih kurang 30 orang ahli forum GT128riders yang menyertai konvoi ini termasuklah aku. =)

Acara ini memang meriah kerana pelbagai gelagat dapat disaksikan sewaktu konvoi berlangsung. Bermula dengan kehadiran group dari KL yang tiba awal dari masa yang dijangka, ahli konvoi terpaksa melepakkan diri di kedai berhampiran kerana majlis berarak pengantin dijangka bermula pada pukul 1.45 petang. Jadi kami terpaksa menghabiskan masa selama 2 jam itu dengan berbual kosong, usik mengusik, spam-menyepam, gambo-bergambo dan ada diantaranya terpaksa bermain dengan kucing peliharaan tuan punya kedai kerana sudah terlalu bosan. Terima kaseh diucapkan buat En.Amir kerana dengan sukarelanya membelanja kami yang kehausan kasih-sayang anak tekak. Huhu.

Tiba jam 2.00 petang, barulah acara berarak pengantin bermula. Memang seronok bila semua mata memandang ke ahli konvoi yang mengiringi pengantin lebih-lebih lagi kalo ada cikaro yang usya. Yang dah kawen kena senyap-senyap je la. Haha. Kemudian bersambunglah acara kegemaran ramai, iaitu melantak nasik minyak 100km/j tegak dan bergambar ngan pengantin. Setelah tamat majlis, ahli konvoi melepakkan diri pulak di Workshop Yuzy Pachi, iaitu bekas pelumba motor Negara yang bertempat di Taman Putra Perdana Puchong. Dulu masa bujang aku dok kat sini la.

Habis acara usya mengusya barang-barang motor, spam-menyepam dan sembang2 motor, semua ahli forum berlepas pulang ke sarang masing-masing. Aktiviti yang cukup seronok dan yang paling penting mengeratkan ukhwah antara ahli forum.

Next event aku join lagi. Insyaallah.

Categories: WoRD LiFe
  1. legend
    November 8, 2010 at 5:25 PM

    hebatnya amien nie…

    • November 8, 2010 at 5:37 PM

      ceh, takde maknanya. aku kan minat motor, cuba la cari kesempatan join konvoi2 yg sehat camni. lagi baguih dari dok merempit sana sini.
      ujung bulan ni kitaorg nk buat bowling tournament plak.. syoknyaaa….

  2. amy
    November 9, 2010 at 5:09 PM

    apsal dlm gambo tak de org umah?? kena tinggai ke? huhu…

    • November 9, 2010 at 5:23 PM

      dah nama pon org umah, kena dok umah la. wahahhahaa

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s