Home > WoRD LiFe > Syabas Malaysia

Syabas Malaysia

Assalamualaikum.

Teruja. Begitulah perkataan yang boleh digambarkan malam semalam apabila melihat barisan pemain bola sepak negara Malaysia mencipta kemenangan bergaya ke atas pasukan Indonesia.

Walaupon support aku hanya di depan TV dan bukannya di Stadium, tetapi rasa bangga cukup kuat menjalar ke segenap darah yang mengalir. Bangga wooo bila team Malaysia bermain dengan penuh bermaruah, bukan seperti beberapa tahun yang lepas. Nak tengok Malaysia main pon rasa macam buang masa je. Baik tengok cerita Doraeman, lagi syok.

Jadi kemenangan 3-0 ke atas Indonesia telah memberikan Malaysia bekalan yang selesa untuk memenangi Kejuaraan Piala AFF Suzuki buat kali pertama sejak 1996. Dengan bekalan ini diharapkan agar semangat juang anak buah coach Rajagopal tidak luntur bila turun buat kali kedua di bumi Indonesia nanti.

Harapan rakyat Malaysia agar pasukan bolasepak generasi baru ini berjaya dalam misi memartabatkan maruah bolasepak Malaysia. Dan bagi aku sendiri, tak kisah la kalau kalah sekalipon. Yang penting biar permainan yang ditunjukkan itu penuh dengan semangat juang yang tinggi demi untuk negara.

Semoga berjaya team bolasepak Malaysia!!!

Categories: WoRD LiFe
  1. legend
    December 28, 2010 at 8:17 AM

    ya, tak rugi aku beli jersi malaysia had kaler kunin hitam tu…

    • December 28, 2010 at 8:37 AM

      hang tengok bola dpn TV pon pakai jersi tu ka? hahahahaa.. baguih dok ada hang ni. =)

  2. legend
    December 28, 2010 at 9:02 AM

    ya, hari tu aku dah beli kaler biru (versi lama) punya… kira, jersi malaysia aku dah lengkap la. hahahahahaahahaha…

    biasalah bang, baru beli, mesti pakai

    • December 28, 2010 at 9:36 AM

      kalo Malaysia menang AFF cup ni apakata hang pakei jersi tu pi opis.
      mesti kool punya !!

  3. legend
    December 28, 2010 at 10:12 AM

    tak bule la pakei t-shirt pi kantor. tak kena aaaaaaa….

    kalau ada apa-apa event, family day ka hari sabetu, buleh la pakei…
    atau lepak atas motor, baru buleh.

    • December 28, 2010 at 5:36 PM

      ya ya ya… sunggoh bernas ide-ide tuan itu.
      adapon di kantor hamba dibolehkan memakai t-shirt di hari jumaat hatta t-shirt berkolar bulat sekalipon.. huhu

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s