Home > WoRD LiFe > Rasa bangga…

Rasa bangga…

Assalamualaikum.

Harini bercerita lagi tentang topic motosikal. Tapi tanak cakap banyak, nak tunjuk gambo je lebih, kasi gambar la pulak berkata-kata lagi baik. Hahaha.

Al-kisahnya aku sering kali dengar kata-kata kurang manis yang keluar daripada mulut pemuda-pemuda Malaysia yang tak tau rasa bangga, iaitu berbangga dengan produk keluaran negara sendiri. Lebih tepat ialah produk keluaran syarikat Malaysia iaitu Modenas. Aku pon seringkali kena kutuk pasal guna motor keluaran Modenas. Rakan-rakan lain pon sama, semua penah dikutuk dek kerana menggunakan produk Modenas.

Entah la, apa nak jadi ntah ngan orang Malaysia ni. Tak penah bersyukur dan berbangga dengan barang buatan sendiri. Jadi aku nak tunjuk la sket rupa motor keluaran negara yang korang semua kata buruk, tak bagus, cepat rosak yang sewaktu dengannya. Kalo kena angin, motor Jepun yang korang bangga tu pon bleh kalah der. Layan je la….

Motor GT128 milik saudara Boy_Maintain

Motor GT128 milik saudara Shukri_90

Modenas Krisstar milik saudara The_Race81

Motor GT128 scrambler milik saudara Qayyum

Motor GT128 smart milik saudara Wan_GT

Motor GT128 Utara mai, milik saudara Dizzie

Motor GT128 milik saudara Asyraf91

Motor GT128 milik saudara Muiz_Besut

Motor GT128 ‘Kawasaki Green’ milik saudara Syahmi

Motor GT128 Interceptor giler milik saudara Zurin

Motor GT128 milik saudara Mad_Guy

Modenas X-Cite 130 kesayangan aku, Mr. Amien 8)

Motor GT128 milik saudara Yukikaze

Motor GT128 otai Sri Muda milik saudara Asri_BKK

Motor GT128 milik Tuan Pengerusi saudara Kusanagi

Categories: WoRD LiFe
  1. nandre
    January 19, 2011 at 9:37 AM

    cis, posing motor hang tu kat depan Empire Subang nampaknya…

    nie mesti baru balik konvoi, pastu lepak sat sambel posing maut tepi federal highway
    hahahahahaa

    • January 19, 2011 at 11:15 AM

      alamak, kantoi la pulak.
      aku ingat hang tak perasan. kui kui kui
      aku saja ja nak abadikan foto kat situ pasai nampak cantek. huhu

      • hafiez89
        April 15, 2011 at 12:41 PM

        mcmane nk join club modenas GT128?
        n mcmane nk tmbh speed?

      • Bonzer
        August 9, 2016 at 4:07 PM

        Salam..mcm mne nk join group jentera modenas gt ni ye..sy sedang mncri group ni..utk mengeratkn lg silaturahim n utk mnjadi kwn pd yg dah lama gunakn jentera modenas gt128 ni..

  2. hafiez89
    April 15, 2011 at 12:37 PM

    weh…aq nk tnye kt korg ar…
    kt tmpt korg de jual CDI RACING MODENAS GT128 x?

    • April 15, 2011 at 1:01 PM

      cuba masuk fb pastu join group gt128riders ataupon gt128-xtreme.
      diaorg kat sana sumer otai2 bro…

  3. hafiez89
    April 15, 2011 at 12:38 PM

    lupe lak mcmane nk join club GT?

    • April 15, 2011 at 12:59 PM

      just register je kat forun gt128riders.com bro.
      tapi buat masa ni ada masalah teknikal sket ngan forum tu.
      cuba2 login in la dulu. =)

      • Haykal
        April 28, 2014 at 10:22 PM

        Yg gt 128 utara mai tu mak gat depan tu mak gat moto ape ???

  4. mr ri
    April 16, 2011 at 3:28 PM

    camne nak buat mudguard cam lc tu hah????

  5. Boy Maintain
    May 13, 2012 at 12:11 PM

    terbaek la broo….

    • May 14, 2012 at 9:12 AM

      Post dh lama ni bro… dh berkubur dh pon forum ni. ahaks…

  6. kapten
    June 5, 2012 at 3:15 PM

    klu gt standrd,,nk tambah klajuan ckit ape korng buat ye,?

    • Remy
      March 17, 2016 at 1:49 AM

      Blok potong dua kali . Size dah lupa la bro. Spoket 37-15 . Cdi bran BRT . Try tengok. 160-170 boleh pegi .

  7. muhd hafiz
    October 28, 2012 at 9:50 PM

    nk tnye mana leh dpt cover set design gt128 yek?
    area perak…

  8. Haykal
    April 28, 2014 at 10:21 PM

    Yg gt 128 utara mai tu mak gat depan tu mak gat moto ape ???

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s