Home > WoRD LiFe > Wajahku menghiasi majalah Mingguan Wanita

Wajahku menghiasi majalah Mingguan Wanita

Assalamualaikum.

Perghhh… Bapak la poyonya title diatas. Kah kah kah…

Nak dijadikan cerita aku telah ditemuramah via phone oleh seorang wartawan Majalah Mingguan Wanita. Topik yang dia berikan ialah “Lelaki kurang berminat kerja amal berbanding wanita” bagi edisi 16-24 Mac 2011.

Aku pon apa lagi, goreng kaw-kaw la time dia interview tu. Maklum la, bukan selalu dapat masuk kolum dalam majalah. Last sekali muka aku masuk dalam kolum majalah ada la 12 tahun lepas. Tu pon majalah sekolah sebab aku ketua editor sidang redaksi. Hahahahhaha.

Ni serba sedikit ulasan yang aku berikan untuk topik berkenaan:

Mohd Aminuddin Mat Jidin, 27 tahun, mengakui terdapat dua aspek dalam kerja amal, pertama kerja amal yang jelas dan kedua tidak jelas.

“Maksud tidak jelas di sini ialah bila kita memberi wang kepada individu atau pertubuhan, namun kita tidak memberitahu kepada umum. Ia boleh dikira sebagai sedekah peribadi. Namun bagi acara yang jelas, ia adalah aktiviti seperti gotong royong, membaiki rumah, membantu anak-anak yatim dan sebagainya”

“Saya akui wanita memang lebih aktif tetapi saya sendiri melibatkan diri dalam kerja amal bila mengganggotai kelab motosikal Modenas GT128riders.com. Bulan lalu kami baru saja berkonvoi ke Kuantan bagi membantu orang miskin”.

“Biasanya kami memberikan sokongan moral buat mereka dan alhamdulillah, biarpun tidak seaktif mana tetapi kalu diminta memberi tenaga, tidak ada masalah bagi saya.” Katanya ketika dihubungi.

Walaupon ada beberapa parts yang wartawan ni tulis tak berapa tepat. Tapi aku kira boleh la, yang penting ada point. Jadi terima kasih kepada Kak Wartawan yang sudi interview aku aritu. Kira ni sejarah la dalam idup aku pasai dapat masuk majalah. Orang umah aku pon jeles.. Kah kah kah…

Layan je la otak ngah kena radiasi ni.

Categories: WoRD LiFe
  1. sue
    March 18, 2011 at 10:32 AM

    amboi hebatnya dia………

    • March 18, 2011 at 10:40 AM

      Ceh, stakat suku page je hebat apakejadahnya??
      nanti aku target nak masuk front page plak. wahhahhhaaaha

  2. sue
    March 18, 2011 at 11:14 AM

    hahaha bagus2…sila kasi no hp aku gak supaya aku bleh komen pd topik yg berkaitan… ko agak2 klu nandre yg di temuramah apa yg beliau akan katakan ye? wakakakaka

    • March 18, 2011 at 11:22 AM

      sudah pasti dia akan berkata camni:

      “keroje amal tu sumer2 oghang kena sumbhangkan tenage yoeb, tak kire la oghang beso ke kecik yang pentin bile umah siap koreje kena la jamu semua ngan begedil yoeb.”

      Wahahhahahahaahahha

      • sue
        March 18, 2011 at 12:12 PM

        hahahaha aku rasa ler..ni musti dia bz klu x dah bjela2 dia komen n3 ko ni….wakakaka

  3. chieyda
    March 18, 2011 at 11:20 AM

    gambar yg dorang amik tu cam nampak poyo je..

    • March 18, 2011 at 11:24 AM

      aik, budak mana pulak yg sesat kat sini? hahhahahha

  4. chieyda
    March 18, 2011 at 12:03 PM

    hikk..ter ‘terjah’ lak kt sini..

  5. March 18, 2011 at 12:31 PM

    🙂 frame jgn tak frame.. dapatkan majalah mingguan wanita skrg!
    cubalah masuk majalah maskulin ke.. hehehehe
    papepun tahniah, pasni buat headline plak ye

    • March 18, 2011 at 2:34 PM

      maria, pasni i nk try apply masuk hero remaja plak. hahahhaa… uweekkkk….

  6. legend
    March 18, 2011 at 2:45 PM

    ye le yeob,

    keroje amei tu semua keroje yang tak perlu kite hebohkan, kalo kite nak buat keroje tolong orang, buat je bile-bile, pegi je kat romah amei mane-mane kan? jadi sukalrelawan ke? bukannye susah pon, senang je…

    yang dalam paper tu bukan ape, saje je nak interprame tunjuk kat org deme je yang rajen buat keroje… lagi satu, paper atau majalah pi ambek gambor org pompuan je buat keroje, gambor org laki tebaih rumput kat kubor tak ndak deme nak sior pon …

    saje je ni,

    • sue
      March 18, 2011 at 2:58 PM

      hahahahaha depa malas menebas kubo ler tu … tu yg x kuor dlm majalah …

      erkk amien, nandre sudah mengganas..hahaha

  7. legend
    March 18, 2011 at 2:47 PM

    pendapat yeob amin tu ada yang betuinye jugak, konvoi ramei-ramei pi tolon org kat tempat lain pon dikire amei juge…

    Tok siak tu pon buat keroje amei juge, berseh surau masjid, kemaih sejadah semua tu, cuci bilik ayor, basoh jamban, tak kan keroje amei tu namenye…

    • March 18, 2011 at 3:05 PM

      sekali dia komen abes mike semua takde peluang nak mengomen.
      dasyaaatttt penangan yoeb nandre ni, terbaek dari ladang weiihhh…

      ni baru sket masuk majalah, tak bleh lawan lagi nandre yg masuk akhbar sinar harian.
      tp mata aku lagi bersinar-sinar keluor aqay time muka kamarul masuk paper, lagi terbaeekk yoeb. muka macam org hanyut kat pulau. wahahhahahha

  8. legend
    March 18, 2011 at 3:23 PM

    hahahahah, tu memang aku simpan lagi yeob…

    • March 18, 2011 at 3:36 PM

      baca kat sini beb, bleh mengimbau kenangan silam:

      amien7.wordpress.com/apa-cerita-kammy

      • sue
        March 18, 2011 at 4:17 PM

        hahaha bila baca blk berita kamarul tu buat aku rasa nak pengsan je..lawak ler..halim paling tensen pasal sokkabo tulis kamarul dijumpai kelaparan dan kebingungan… sedangkan halim dah kasi kamarul melantak megi… tensen member lol lol lol

  9. March 18, 2011 at 4:22 PM

    semua tu nostalgia pahit manis yg paling aku tak dpt lupakan sepanjang hidup aku.
    hahhahahhaha…. lawak giler sampai keras perut aku gelak. hahaha

  10. legend
    March 18, 2011 at 4:59 PM

    kalau kang halim baca posting hang nie, mesti dia gelak gila punya la….

    • March 18, 2011 at 5:33 PM

      halim dah offline… bosan btul bila lost contact camni. hehe

  11. March 18, 2011 at 5:25 PM

    amien–nanti kawe bukak company majalah sendiri,kawe panggil demo jadi model…heheheheh

    • March 18, 2011 at 5:34 PM

      pokku, molek bena la tu. kalu kawe jadi model, gulung tikar la kompeni demo pasa takdok ore nok beli majalah tu. wahhahahahaha…

      • March 18, 2011 at 5:36 PM

        takpo…demo pump modal lepas kawe bangkrap…biar jadi majalah demo selamanya…hehehe

  12. Mama Asyraff Khalish
    March 19, 2011 at 12:25 PM

    amboi amboi amboi…part yang last tak tahan tue…Jeles??ish ish ish…

    • March 19, 2011 at 12:44 PM

      kah kah kah.. betul jeles kan sbb muka org tu tak penah masuk majalah… hahhahahha

  13. myasara
    March 22, 2011 at 5:19 PM

    tetap enter frame..hehe

    • March 23, 2011 at 10:02 AM

      hehehhee… itu sudah menjadi perkara biasa semenjak dulu lagik… hahahha

  14. August 22, 2012 at 2:06 AM

    Nice weblog right here! Also your site quite a bit up fast!
    What web host are you using? Can I am getting your affiliate hyperlink for your host?
    I wish my web site loaded up as quickly as yours lol

  1. December 30, 2011 at 4:54 PM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s