Home > WoRD LiFe > Kisah book-fair 2011

Kisah book-fair 2011

Assalamualaikum.

Kira-kira 3 minggu yang lepas telah berlangsung Kuala Lumpur International Book Fair 2011 (KLIBF) kat PWTC Kuala Lumpur. Pada tahun ni special sket sebab buat pertama kali kolej tempat aku bekerja dijemput menghadiri sesi selection buku yang ditawarkan oleh salah sebuah book supplier kami.

Untuk kolej aku ada 2 sesi berkunjung ke PWTC ni. Kumpulan pertama pada hari jumaat dan kumpulan kedua pada hari selasa. Supplier buku ni pon agak special dia punya layanan. Diaorang sediakan transport untuk kitaorang pegi dan balik ke PWTC. Naik Toyota Alphard beb. Pastu siap belanja lunch kat Hotel lagi. Aduh… Baik punya bodek.

Dan harini secara rasmi diaorang hantar senarai buku-buku yang telah dipilih oleh para lecturer. Dianggarkan kira-kira 180 buah buku daripada topic Advertising, Marketing, Art and Design, Communication, Language dan lagi beberapa topic telah dipilih oleh mereka. Anggaran kasar bajet untuk buku ni 30K. Wow, botak kepala bos nak membayo.

Tapi ok la gak. At least ada experience untuk wat formal selection camni. Next year kalo kepala bos tak botak lagi, Insyaallah kami pegi shopping buku lagik. Sekian!

Sempat gak aku mengular pi baca buku motor. Hahahaha.

Categories: WoRD LiFe
  1. sulie
    May 10, 2011 at 5:19 PM

    aku pun sempat rembat buku pa&ma…wakaka

    • May 10, 2011 at 5:36 PM

      menyelam sambil beli buku ek sulie? bijak… bijak…

  2. legend
    May 11, 2011 at 8:48 AM

    sulie ikut aku masa book fair hari tu dengan shimut…
    nasib baik aku tak jumpa buku Beatles, kalau tak aku rembat dah….

    itulah akademik, banyak beli banyaklah koleksi, kami cuma beli dalam 67 buku ja, itupon dah 3800 ringget lebeh… bulan depan beli lagi, bulan lusa beli lagi,

    tahun nie kami kena beli 300 buku baru heheheheheheehe…. tahun lepas dapat beli 268 buku…

    • May 11, 2011 at 9:12 AM

      tak kena timing la bro. kalu tak bleh carik buku sama2.

      shimut pun pegi gak ke?
      mesti dia cari buku pasal jenis2 ikan di dunia kan?
      hahhahaha.. shimut shimut….

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s