Home > WoRD LiFe > Hisap susu lembu selepas ditinggalkan ibu

Hisap susu lembu selepas ditinggalkan ibu

KOAK ROKA, Kemboja – Seorang budak lelaki yang berumur kira-kira 20 bulan terbiasa menghisapkan susu seekor lembu selepas ditinggalkan oleh ibubapanya untuk mencari pekerjaan di bandar, menurut datuk budak tersebut. Nama budak itu ialah Tha Sophat.

Um Oeung, memberitahu bahawa cucunya mula menghisap susu lembu tersebut pada julai tahun lepas selepas melihat seekor anak lembu sedang menghisap susu ibunya. Pada mulanya, Um Oeung cuba menghalang cucunya daripada berbuat demikian tetapi terpaksa mengalah selepas Sophat berteriak berkali-kali sambil menangis. Sejak itu, cucunya akan menghisap susu lembu sekali atau dua kali sehari.

Selepas ditinggalkan oleh ibubapanya, Sophat tinggal dengan datuk dan neneknya di daerah Siem Reap yang terletak di Utara Kemboja. Difahamkan, ibubapa Sophat telah berhijrah ke Thailand untuk mencari pekerjaan.

Menurut Um Oeung, pada jumaat lepas, beliau tidak menghalang jika cucunya suka menghisap susu lembu itu tetapi apa yang dirisaukan olehnya ialah kesihatan Sophat dalam jangka masa panjang.

P/S: Memang betul-betul klasik kes camni. Memang satu cara terbaeekk untuk merasa kenikmatan susu fresh. Bak kata Nabil Raja Lawak: “Terbaaeekk dari ladang!!”

Categories: WoRD LiFe
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s