Home > WoRD LiFe > Revolusi Superman

Revolusi Superman

Aku dulu memang membesar dengan fenomena cerita Superman. Banyak gak la kenangan aku berkenaan Superman ni masa kat sekolah dulu. Masa aku kecik abah belikan sehelai baju superman, siap ada kain mantel merah lagi kat belakang baju tu. Memang syok.

Masuk sekolah rendah aku jadik rabon. Darjah 5 dah kena pakai spek mata. Kat kelas aku tu aku sorang je yang pakai spek, memang nampak macho ah. Disebabkan ke-macho-an aku tu aku digelar sebagai Clark Kent oleh kekawan. Lawak lawak, macam setann!! Pepehal pon aku memang suka karektor Superman ni, jadi kat sini jom kita layan sedikit kompilasi revolusi Superman dari dulu sampai sekarang ni. Layannnn….

P/S: Entry ini mempunyai unsur-unsur lucah dengan pelbagai visual seluar dalam yang pelbagai saiz. Pastikan anda tiada penyakit jantung jikalau mahu membaca entry ini dengan lebih lanjut. Hahaha…

01 – Kirk Alyn (1948)

02 – George Reeves (1952-1958)

03 – Christopher Reeve (1978, 1980, 1983, 1987)

04 – John Haymes Newton (1988)

05 – Gerard Christopher (1988-1992)

06-Dean Cain (1993-1997)

07 – Tom Welling (2001-2011)

08 – Brandon Routh (2006)

09 – Henry Cavill (2013)

Categories: WoRD LiFe
  1. Huzaifah ibnu Yaman
    November 17, 2011 at 4:52 PM

    lama jugak dah wujud superman nie, selepas perang dunia ke-2..

    aku dan la jugak beli baju superman yang T-shirt punya la, macam sekarang nie, Ben-10, Boboiboy atau Upin Ipin… tapi baju superman tu ada kain merah kat belakang dia, tu yang spesel… hehehehehehe, masa tu tahun 1983 atau 1984 kot…

    • November 17, 2011 at 5:52 PM

      Ya, aku pon baru tau gak Superman ni dh ada sejak tahon 1948. masa aku baru2 follow sempat tau masa zaman christopher reeve tu je..

      Haaa meh sini aku kasi preview sket gambo baju superman aku masa kecik dulu. kah kah kah….

      Unlimited Free Image and File Hosting at MediaFire

  2. yanty
    November 18, 2011 at 9:05 AM

    2014 = MOHD AMINUDDIN BIN MAT JIDIN…

  3. yanty
    November 18, 2011 at 9:07 AM

    10 – Mohd Aminuddin bin Mat Jidin (2014) ….

    • November 18, 2011 at 9:21 AM

      Amboiiiii awal2 pagi dh buat lawak beramboi nih…. takde keje ke? huhu

  4. yanty
    November 18, 2011 at 9:23 AM

    Apa rupa si Mohd Amien nie kalu jadi superman ek???huhuhu…rasa2 ada yang nak tgk tak..hahhaha..

    • November 18, 2011 at 9:35 AM

      Ada kot, bunyi pon dh dekat2 tu. SUPERAMIEN.

      Kalo buat movie cerita SUPERYANTY, mmg lingkup la business panggung wayang tu. mmg takde org dtg la la gamaknya.. hahhaha

  5. yanty
    November 18, 2011 at 9:54 AM

    huh…

    • November 18, 2011 at 12:10 PM

      Huhu uhuk uhuk

  6. Huzaifah ibnu Yaman
    November 18, 2011 at 11:00 AM

    superyanty pon ok jugak tu…

    Yanty, PPAS nak launch pada 10 dis nanti kan? sultan selangor rasmi?
    rasa macham nak pi tgk ja nanti nie…

    • November 18, 2011 at 12:05 PM

      Hang pi la nandre. hang kan sungguh teruja ngan khutub khanah baru tu.. dengar cerita-ceriti WIFI dia laju you… keh keh keh….

  7. amy
    November 18, 2011 at 2:28 PM

    apsal sumer superman yg ada ni kena pakai suar kecik kat luar? cuba jawab kalu kamu pandai…hihihi

    • November 18, 2011 at 2:57 PM

      Sebab dia tak pakei kat dalam la….

  8. yanty
    November 18, 2011 at 2:48 PM

    betul tue en.huzaifah..tapi user n staff kena parking kat stadium..vvip n vip ja dibenarkan masuk dalam..ada sticker..semalam ada meeting ngan exco n dato’ suk…depa dah buat keputusan cam tue…mai la nanti..memeriahkan suasana..

  9. yanty
    November 18, 2011 at 2:49 PM

    lupa nak habaq..nanti ada bas tunggu kat stadium tue en huzaifah…program start ku 10..ketibaan sultan kul 9.30 pagi..

    • November 18, 2011 at 3:00 PM

      Apa barang naek bas, jalan kaki la baru mesra alam…. huhu

  10. Huzaifah ibnu Yaman
    November 18, 2011 at 5:27 PM

    ya superyanty,

    nak pi nanti nie…. nak jalan kaki dari pintu masuk library ke dalam library…
    hehehehehe….

    ari tu la Fadzli PPAS tepon aku, dia cakap ada perasmian tu, aku suruh la dia bagi jemputan kat library nie… buleh la pi… benda hari sabtu, buleh lah mencelah sat…

  11. Huzaifah ibnu Yaman
    November 18, 2011 at 5:29 PM

    amy,

    superhero america pon pakai spender kat luaq jugak, lagi la tak pakai seluar panjang….hehehe

  12. yanty
    November 18, 2011 at 5:58 PM

    oooo..en fadzli…amboiii..larat ka nak berjalan kaki tue…mr superamien kot la boleh sebab dia terbang tak gadoh jalan kaki..hehehe…kalau en huzaifah nak terbang sekali pun boleh…hehehe..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s