Home > WoRD LiFe > Kehilangan…

Kehilangan…

Assalamualaikum.

Permulaan tahun 2012 ni ku rasakan agak slow. Lembab sket, malas betul nak meneruskan penulisan entry-entry dalam blog ni. Semenjak berkecimpung dalam dunia blogger bermula tahun 2006, kini dah masuk tahun 2012 yang bermakna sudah hampir 6 tahun aku menulis-nulis dalam arena maya ni. Boleh dikatakan agak lama jugak la melayan penulisan secara digital ni.

Menulis entry kali ini pon dirasakan tangan ni semakin berat untuk menaip. Mungkin mood belum datang lagi kot. Tapi sempena tahun baru 2012 ni aku terpanggil untuk meluahkan suatu kehilangan. Sudah tentu kehilangan beberapa penulis blog yang ku kenali dan mungkin kini mereka telah mengundurkan diri. Antaranya blog-blog rakan yang aku dapati sudah sepi adalah seperti berikut:

Kammy Arjuna ~ Duniaku

Halim The Wahyu ~ Mindaku

Maria Qibby ~ My-so-called-life

Jadi tahun 2012 ku harapkan agar ada kelapangan untuk menulis beberapa entry mengenai hidupku. Dan aku berharap agar rakan-rakan blogger yang sudah menyepi itu supaya kembali semula memeriahkan dunia blogger.

Layaannn…

Categories: WoRD LiFe
  1. sulie
    January 10, 2012 at 8:16 AM

    aku plak nak menyepi di tahun 2012..

    • January 10, 2012 at 11:08 AM

      Alamak, makin bertambah list geng2 sepi nih.. masak2…

  2. Huzaifah ibnu Yaman
    January 10, 2012 at 2:53 PM

    suliea yang rajin,

    janganlah tinggalkan dunia penulisan kreatif nie, aku nak pi kursus penulisan kreatif pada 31 jan 2012 ni kat wisma bernama, KL.. 80 ringget ja, program sehari sampai petang.

    kawan-kawan lain seperti kang halim, kamarul dan qibby tu memang dah berkecimpung dalam arena library skrg nie, tak dan nak menulis. kamarul suka buat filim…

    aku dah berkecimpung dan jadi blogger ni semenjak 2004… InsyaAllah aku akan teruskan kerjaya sebagai Blogger nie sampai mati…

    • January 10, 2012 at 3:13 PM

      Nandre, betui ke kamarul masih lagi jadik pembuat filem?

      aku dengaq berita beliau sudah menjadi penerbit hebat untok TV Al-Hijrah… kira dah tahap2 org kuat Al-Hijrah dh rasanya… huyoooo….

  3. Huzaifah ibnu Yaman
    January 10, 2012 at 2:55 PM

    Amien,

    InsyaAllah kita akan meneruskan kerjaya sebagai blogger nie, seronok buat benda nie, kalau kena dengan gaya dan tatabahasanya, aku akan terus mengomen walaupon sebok…

  4. Huzaifah ibnu Yaman
    January 10, 2012 at 5:19 PM

    mungkin dia buat filim untuk TV alhijrah tu ja, dia still kerja dengan FM lagi kot… AStro emply depa ni jadi pembuat filim dan dokumentari…

  5. January 17, 2012 at 1:07 AM

    suzila pun menyepi gak..
    blog aku mcm biskut..kejap ada kejap takde..tapi aku masih suka menulis.
    kdg2 masa mencemburui..(alasan)..hehe

    err,en kammy dah jadik penerbit ke,blh la apply jadi hos jemputan kat al hijrah..haha

    • January 17, 2012 at 10:03 AM

      Dengar cerita dia jadik penerbit studio TV Al-Hijrah…
      Memang kool giler ah kammy, masyukkkk beb…. hehe

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s