Home > WoRD LiFe > Malas-malas jom makan…

Malas-malas jom makan…

Assalamualaikum.

Lama betul tak bercerita kat ruangan cyber ni. Busy tu salah satu sebab, tapi satu lagi bab yang betul-betul buatkan ruangan ni sepi ialah kemalasan. Takde motivasi nak mencoretkan perenggan-perenggan karangan dek kerana ketandusan isu dan idea. Tapi penyakit malas tu yang lagi besar dari alasan-alasan lain sebenarnya. Haha.

Tengok blog orang lain pon meriah jugak. Rajin kalian-kalian menulis, tapi aku masih begini. Kalau ada isu penting dan menarik dalam hidup aku, barulah rajin sedikit nak mencoret sepatah dua kata.

Kehidupan sehari-hari macam inilah. Hari-hari bangun tido, pegi keje. Balik keje, layan anak, makan minum pastu tido semula sampai pagi esok pulak. Rutin harian yang sama. Cuma hidup aku sekarang sedikit meriah dengan aktiviti permotoran yang aku ikuti. Serba sedikit boleh meredakan tahap kebosanan mengadap keje-keje seharian. Hari minggu pulak adalah family day. Satu hari lepak layan anak-anak. Cool.

So harini takde benda pon nak cerita. Just aku tampalkan sedikit mengenai tahap pemakanan seharian kita. Makan untuk kesihatan. So jom tengok berapa jumlah kalori bagi setiap hidangan yang sering kita ambil setiap hari. Sama-sama renungkan untuk kesihatan bersama.


Chow!

Categories: WoRD LiFe
  1. si bijak
    June 15, 2012 at 10:39 AM

    ya, aku baca artikel ni dalam the star minggu ni jugak, menarik jugak nie, semalam punya The Star cherita pasai Hackers mneyerang dunia cyber….jaga-jaga jugak bank, transaksi online dan FB senang kena hack la nie….

    minum yaq kosong banyak banyak

    masa tengah komen ni, aku dah minum ayaq kosong dan sat lagi kena pi isi lagi.

  2. si bijak
    June 15, 2012 at 10:41 AM

    amien, hang semayang jumaat kat mana?

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s