Home > WoRD LiFe > Diari seorang lelaki ~ 29

Diari seorang lelaki ~ 29

Assalamualaikum.

Wow, 29 tahun. Cepat betul masa berlalu, pejam celik pejam celik dah menginjak usia 29 tahun dah aku rupanya. 25 Julai 2012 menyaksikan semakin hampir aku memasuki kelab 3 Kupang yang suatu masa dulu cukup femes di kalangan rakan-rakan sekerja di ex-opis aku nun di Putrajaya.

Kelab 3 Kupang merupakan kelab tidak berdaftar yang mana ahli-ahlinya adalah dikalangan mereka yang telah mencapai usia 30-an. Hahaha memang takde keje. Benda ni sebenarnya mengarut je. Bukan ada apa-apa pun, sekadar gurauan sesama rakan sepejabat mengenai usia seseorang tu.

So umur 29 tahun apa yang telah aku capai? Em, tak banyak pon perubahan dalam hidup ni. Semuanya hampir sama seperti tahun-tahun sebelumnya, cuma yang menjadi perbezaan paling ketara sambutan ke-29 ni bertambah ceria dengan kehadiran anak ke-2 dalam hidupku. Seorang perempuan. So dah complete family aku dengan adanya sepasang cahayamata. Cukup menghiburkan melihat telatah mereka sehari-hari.

So harapan aku sempena usia 29 ni hanyalah ingin memohon kepada Allah supaya dikurniakan kesihatan yang baik untuk hidup dengan baik, untuk mencari rezeki, dan supaya ditutup pintu-pintu kejahatan dalam diri aku ni agar menjadi seorang anak, suami, abah, abang, dan rakan yang baik kepada mereka-mereka yang mengenali. Jadi tu je la coretan ringkas aku kali ni.

29, arghhh dah tua!

Categories: WoRD LiFe
  1. Warn
    July 25, 2012 at 2:22 PM

    Welcome to da club bro…same lah kiter tapi aku 6 Januari daaa….anyway semoga dikurniakan baraqah umur, rezeki yang melimpah ruah, senangkan segala urusan…anyway thanks bro sb simpankan shift socks n lever sleevees tuh..nnt aku cube pasang sleeves tu…klau tak berjaya aku belanje ko burger kat sentro klang lepas raya nnt k…hahahahah-Warn-

    • July 25, 2012 at 2:58 PM

      Tenkiu bro. Camtu la diri, semakin hari semakin tua.🙂

      Kalo berjaya pasang aku memang salute la dgn ko! Wakaka.. aku sampai berpeluh cuba buat tapi hampeh, langsung tak jadi. Nampaknya aku surrender la nk pasarkan produk tu, kena carik barang lain la pulak utk didagangkan.. haha

  2. aTan
    July 25, 2012 at 9:51 PM

    haa..sedar diri rupanya,campak lu punya xtm dlm sungai klang.Bila nak balik bro?

    • July 26, 2012 at 9:08 AM

      Hahahaha, siot je…

      Aku balik hujung minggu ni bro, jom aaa lepak skali kat panching bukak posa sama2.. ramai gak yang balik minggu ni.🙂

  3. July 26, 2012 at 1:32 PM

    hahahahaaha amien sudah meningkat usianya.. dah macham hasnol la aku tengok hang nie…

    • July 26, 2012 at 4:08 PM

      Hasnol? kah kah kah….. lawak2…

      Aku pon semakin lama rasa dah nak jadik macam dia gak. adoiiii ada gak kembaq aku, apa habaq la dia skrg…. kembalilah kasih, kepada diriku, hidupku sepi tanpa kehadiranmu…. hahaaha….

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s