Home > Amien's Personal > Benelli Keeway RKV200G

Benelli Keeway RKV200G

>k

Assalamualaikum.

Minggu lepas aku pergi jalan-jalan kat kedai motor area Shah Alam untuk mencari aksesori motosikal untuk Warung Motard. Kebetulan pulak terserempak dengan model Benelli Keeway RKV200G ni. Kalau diikutkan model ni dah diwar-war akan keluar semasa mula-mula pelancaran jenama Benelli Keeway kat Malaysia, tapi agak lama jugak la nak keluar kat pasaran, hampir setahun barangkali dan kali ni ianya betulbetul dah keluar kat pasaran.

Dan kesempatan aku berjalan-jalan tu dapat la aku singgah membelek-belek model RKV ni. Bagi aku design model ni memang cantik, lebih cantik dari model-model yang satu kategori dengan motor ni dekat pasaran Malaysia. Design memang mengancam dengan rekaan lampu depan ala-ala mata Bumblebee filem Transformers tu. Shape lampu belakang pun memang cantik, cuma yang agak kantoi sikit ialah ianya masih menggunakan penyerap hentakan (Absorber) biasa, bukan sistem monoshock.

Walaubagaimanapun, dengan adanya model baru ni membuatkan pengguna mempunyai lebih pilihan sekaligus memeriahkan dunia permotoran Malaysia.

kee4

Categories: Amien's Personal
  1. syam
    September 24, 2013 at 12:27 AM

    MCMANA DENGAN SPAREPART MOTOR NI….SENANG NK DPT KER?…MAAF NEWBIES PSL MOTOR2 NI

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s