Home > WoRD LiFe > Dulu kau ku sayangi, kini di tinggalkan…

Dulu kau ku sayangi, kini di tinggalkan…

Assalamualaikum.

Pulang ke kampung halaman sempena hari mengundi yang lepas banyak mengimbau kembali kenangan yang lama. Bukan setakat memori menjejakkan kaki kembali ke sekolah pertamaku, tapi cuti selama 3 hari aku gunakan sebaiknya untuk menghabiskan masa di kampung melayan memori-memori usang lain yg berlegar dalam benak fikiranku.

So satu petang ketika aku sedang melepak di dapur, menjengah ke luar jendela aku ternampak satu benda yang satu ketika berkhidmat cukup cemerlang untuk aku. Helmet motor yang aku guna sekitar umur 20-an tersadai menjadi bahan buangan di luar rumah. Hahaha.

Kira ni bahan legend jugak la sebab dulu aku cukup sayang helmet ni. Sebenarnya ni helmet fullface brader aku Fabir a.k.a KinTong. Helmet brand Michel ni dia guna masa zaman remaja dia main motor RXZ dulu-dulu. Bila dia dah pencen, aku sebat helmet ni. Potong tang bahagian mulut dan customkan dengan spray warna baru + bubuh sticker. Siap boh nombor 7 besar sebagai nombor fevered aku. Dulu-dulu masa aku study diploma kat Machang ni antara helmet custom yang smart la antara geng-geng kami.

So sekarang hanya tinggal kenangan. Menjadi secebis bahan buangan buruk di luar rumah. Hahahaha.. Legenddd…..

Satu ketika dahulu…

2947_1142160347171_8088246_n

Sekarang…

02

03

Categories: WoRD LiFe
  1. May 22, 2013 at 1:38 PM

    biasa la bang, legend is back…

    tu semua dah jadi sebagai kenangan da bahan sejarah la tu.

    • May 22, 2013 at 2:54 PM

      Hahaha, hari berganti hari, tahun berganti tahun…

      Helmet pon sama, berganti helmet lain…. haha

  2. king ton
    May 22, 2013 at 3:52 PM

    helmet je jumpa..benda lain tak de ke?

    • May 22, 2013 at 4:22 PM

      Apa lagi brg peninggalan ko yg ada kat umah mak tu? Haha..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s